چگونه شخصیت خود را بشناسيم
شناخت شخصیت خودتان به شما كمك مي كند تصميم هاي درستي در زندگي بگيريد.

چگونه شخصیت خود را بشناسيم

یادگیری بیشتر در مورد شخصیت شما سرگرم کننده است، اما همچنین می تواند راهی واقعا مفید برای درک بهتر خود، اتخاذ تصمیمات هوشمندانه تر باشد که شما را برای موفقیت آماده می کند و روابط خود را بهبود می بخشد. راه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید شخصیت خود را عمیق‌تر کنید، و این مقاله شما را با برخی از بهترین‌ها آشنا می‌کند تا به شما در شروع کار کمک کند.

روش 1

تامل بر شخصیت خود

روحیه خود را شناسایی کنید. هر کس یک حس ذاتی نسبت به آنچه می داند درست و غلط است دارد. بسیاری این را “صدای درون” یا وجدان خود می نامند. وقتی قوانین اخلاقی خود را درک کنید، ممکن است احساس خوبی داشته باشید و خوشحال باشید. وقتی گوش نمی دهید، «صدای درونی» شما ممکن است احساس گناه، ناراحتی یا اضطراب در شما ایجاد کند.

• هنگامی که این دوراهی های اخلاقی رخ می دهد، آگاه باشید. همانطور که وجدان خود را راهنمایی می کند، گوش دهید.

• اخلاق شما به شما در شناخت خود کمک می کند. ممکن است به شما این امکان را بدهد که چیزهایی را که برای شما مضر هستند و همچنین چیزهایی که شما را امیدوار می کنند، تشخیص دهید.

• همانطور که با اخلاق خود زندگی می کنید، به یاد داشته باشید که خیر وجود دارد. وقتی اخلاق خود را عملی کنید، می تواند برنده شود.

شناخت  شخصیت فقط براي سرگرمي نيست.

2.ارزش های خود را بشناسید.

ارزش ها ایده های بزرگی هستند که تصمیمات شما را شکل می دهند. این ایده ها اهداف گسترده ای مانند داشتن امنیت مالی، نزدیک بودن به خانواده یا سالم ماندن هستند. وقتی بتوانید ارزش های خود را بشناسید، می توانید اهدافی را تعیین کنید که با شخصیت شما همسو باشد. این احتمال دستیابی به اهداف خود و داشتن یک زندگی شاد را افزایش می دهد.

• به عنوان مثال، اگر برای امنیت مالی ارزش قائل هستید، می توانید هدف خود را داشتن شش ماه حقوق در یک حساب پس انداز اضطراری تعیین کنید. در حالی که انجام این کار دشوار است، اما اگر به ارزش های خود صادق باشید، شانس بیشتری برای موفقیت خواهید داشت.

3. بدانید که به چه چیزی علاقه دارید.

در حالی که ارزش های شما انگیزه پشت اهداف شما هستند، علایق شما می توانند تمرکز مورد نیاز برای رسیدن به آنها را فراهم کنند. اگر برای مدت طولانی به چیزی علاقه مند شوید، متوجه خواهید شد که به چیزی علاقه مند هستید. اگر شغلی (یا حتی یک سرگرمی) را حول این علایق بسازید، شادتر و رضایت‌مندتر خواهید بود تا اینکه آنها را نادیده بگیرید.

• به عنوان مثال، اگر علاقه شما هنر باشد، در شغلی که به جای حرفه بانکداری بر هنر تمرکز دارد، بسیار خوشحال خواهید بود. حتی اگر هنرمند نیستید، می‌توانید کارهایی مانند سرپرستی هنر، آموزش هنر یا نوشتن در مورد هنر انجام دهید.

4.نیازهای اجتماعی خود را درک کنید.

 در حالی که همه افراد به چیزهای کلی مانند دوستان و ساختار پشتیبانی نیاز دارند، میزان نیاز یک فرد ممکن است متفاوت باشد. اینجاست که واژه‌های درون‌گرا و برون‌گرا وارد عمل می‌شوند. به نحوه شارژ خود پس از یک هفته سخت توجه کنید. آیا با دوستانتان بیرون می روید یا نیاز به زمان تنهایی دارید؟ درک این نیازها به شما این امکان را می دهد که در طول زندگی روزمره خود متعادل و شاد باشید.

• برونگراها از بودن در کنار مردم و خودجوش بودن لذت می برند.

• درونگراها از تنهایی لذت می برند و روزهای خود را به دقت برنامه ریزی می کنند.

5.ریتم های خود را دنبال کنید.

 دانستن اینکه چه زمانی پرانرژی یا خسته ترین هستید می تواند نقش مهمی در موفقیت کلی شما داشته باشد. یادداشت کنید چه زمانی بهترین احساس را دارید و چه زمانی احساس خستگی می کنید. مواردی مانند زمانی که گرسنه هستید و زمانی که بیشتر به ورزش کردن علاقه دارید را دنبال کنید. از این اطلاعات برای هماهنگ نگه داشتن ذهن و بدن خود استفاده کنید.

اگر فرد صبحگاهی هستید، ممکن است شیفت سوم کار شما نباشد. از طرف دیگر، یک جغد شب به احتمال زیاد دیر می شود تا کاری را که از ساعت 6 صبح شروع می شود، دریافت کند.

6. نقاط قوت و ضعف خود را بپذیرید.

هیچ کس در همه چیز عالی نیست، و این اشکالی ندارد. کارهایی را که دیگران به خوبی انجام می دهید و کارهایی را که انجام نمی دهند به رسمیت بشناسید. همچنین به زمان هایی که احساس می کنید در یک کار موفق هستید و زمانی که در حال مبارزه هستید توجه کنید. این شروع به ایجاد آگاهی شما از استعدادها و توانایی های خاص خود می کند. هنگامی که می دانید اینها چیست، می توانید از آن دانش برای بهبود نقاط ضعف یا بازی با نقاط قوت خود استفاده کنید.

• نقاط قوت شما ممکن است شامل توانایی هایی مانند «تمرکز»، «مهارت های ریاضی»، «خلاقیت» و «درک افراد» باشد.

• اگر پی بردن به این موارد کمی طول بکشد، اشکالی ندارد – باز و کنجکاو باشید، و به خاطر داشته باشید که این مسیری است که ممکن است مدتی طول بکشد.

7.دریافت انتقادات و پیشنهادات.

 از دوستان نزدیک و خانواده خود بپرسید که شخصیت شما را چگونه می بینند. آنچه را که آنها می گویند با احساس خود در مورد شخصیت خود مقایسه کنید. اگر آنها مطابقت دارند، احتمالاً این ویژگی ها را به طور مداوم نشان می دهید.

• اگر چند نفر از نزدیکان شما دیدگاه های بسیار متفاوتی در مورد شخصیت شما دارند، باید باورهای خود را در مورد خودتان بررسی کنید.

روش 2

انجام تست های شخصیت شناسی

 1.بدانید چه نوع آزمونی برای شما بهترین است.

صدها نوع مختلف تست شخصیت روانشناختی وجود دارد که متغیرهای منحصر به فرد شما را ارزیابی و اندازه گیری می کند. نوع آزمون‌هایی که انتخاب می‌کنید بستگی به این دارد که می‌خواهید در مورد خودتان چه چیزی بدانید، چقدر زمان برای شرکت در آزمون اختصاص می‌دهید، به چه سؤالاتی می‌خواهید پاسخ دهید و چقدر می‌خواهید برای آن هزینه کنید. گرفتن آزمون این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

سطح هوش و همچنین عملکرد تحلیلی عصبی و شناختی شما.

برون گرا یا درون گرا بودن و نحوه کار با دیگران.

نحوه تجزیه و تحلیل موقعیت ها و مقابله با انواع مختلف استرس ها.

سنجش اینکه آیا شما بیشتر مستعد ابتلا به انواع خاصی از نگرانی های مربوط به سلامت روان هستید.

آزمون نقاط قوت و ضعف خود را دارد و این شما هستید که باید در مورد نوع آزمون مورد علاقه خود تحقیق کنید.

2.تست شخصیت را انتخاب کنید.

کارل یونگ با شروع شیفتگی ما با آزمایش شخصیت اعتبار دارد. در اوایل دهه 1900، او راهی برای تهیه فهرستی از ویژگی های خاص یک فرد ابداع کرد. از آن زمان این ایده با چندین نسخه مختلف اقتباس شده است. برخی از موارد محبوب عبارتند از:

فهرست شخصیت و ترجیحات (PAPI) – این آزمون اغلب برای غربالگری نامزدها در یک محیط تجاری استفاده می شود.

شاخص نوع مایرز-بریگز – این آزمون برای شناسایی ترجیحات شخصی در درون گرایی، برونگرایی، احساس، تفکر، شهود و عملکرد استفاده می شود.

تست رنگ های واقعی – این تست ویژگی های شخصیتی را به رنگ ها طبقه بندی می کند تا درک آن آسان شود.

3.آزمون را در حالتی آرام انجام دهید.

 قبل از انجام تست شخصیت، چند نفس عمیق بکشید یا از تکنیک تجسم برای آرام کردن ذهن خود استفاده کنید. همچنین باید زمانی که به خوبی استراحت کرده اید و اشتهای شما ارضا شده است، آزمایش را انجام دهید. استرس داشتن در طول آزمون، پاسخگویی دقیق و صادقانه به سوالات را دشوارتر می کند. اندیشیدن بیش از حد به هر سوال منجر به سردرگمی در مورد اینکه کدام پاسخ “پاسخ صحیح” است، می شود.

4.به سوالات صادقانه پاسخ دهید.

پس از سال‌ها تحصیل، بیشتر مردم به دنبال پاسخ «درست» یا «درست‌ترین پاسخ» هستند. با تست های شخصیت، چیزی به نام پاسخ درست یا غلط وجود ندارد. شما درجه بندی نمی شوید، شما در حال بررسی ویژگی های شخصی خود هستید. به سؤالات آن طور که هستید پاسخ دهید، نه آن طور که می خواهید باشید یا آن طور که فکر می کنید قرار است به آنها پاسخ دهید.

• به عنوان مثال، ممکن است با سؤالی مانند “آیا دوست دارید رهبری یک پروژه را به عهده بگیرید یا به شما جهت داده شود؟” بسیاری از مردم ممکن است تمایل داشته باشند که «پیشگام شوید» را انتخاب کنند، زیرا احساس می‌کنند که این پاسخ «درست» است، اما اگر از ایده مدیریت یک تیم متنفر هستید، باید به «جهت بگیرید» پاسخ دهید.

روش 3

درک نتایج تست شخصیت

اساس اکثر تست های شخصیت را بدانید. اگرچه این ممکن است برای هر آزمونی که تا به حال ساخته شده صادق نباشد، اکثر تست های شخصیتی شخصیت را بر اساس پنج ویژگی (که اغلب به آن پنج خصلت بزرگ می گویند) ارزیابی می کنند. هر یک از این ویژگی ها تا حدی در همه افراد ظاهر می شود و شخصیت شما بستگی به این دارد که کدام یک از آنها غالب باشد. صفات به شرح زیر است:

•o برای فكر باز است.

C برای وظیفه شناسی است.

E برای برون گرایی است.

A برای موافق بودن است.

N برای روان رنجوری است.

2.به هر صفت به عنوان یک طیف نگاه کنید.

برای مثال، هیچ فردی کاملاً درونگرا یا کاملاً برونگرا نیست. این بدان معناست که کسی هرگز نمی‌خواهد در کنار کسی باشد یا حتی یک لحظه هم نمی‌خواهد تنها بماند. گفته می شود، اکثر مردم به یک طرف یا طرف دیگر متمایل می شوند. این در مورد هر ویژگی شخصیتی صادق است. شما را نمی‌توان به‌عنوان یک ویژگی کاملاً تعریف کرد، اما متوجه خواهید شد که در شیب از درون‌گرایی به برون‌گرایی کجا قرار می‌گیرید.

• همین امر در مورد ویژگی های باز بودن، وظیفه شناسی، موافق بودن و روان رنجوری صدق می کند.

3.از تغییرات آگاه باشید.

همانطور که در زندگی پیش می رویم، چیزهای جدیدی را تجربه می کنیم. این تجربیات جدید ما را به رشد و تغییر به عنوان مردم وادار می کند. باید بدانید که این رشد چگونه بر شخصیت شما تأثیر می گذارد. به خود اجازه دهید تا زمانی که شخصیت شما تغییر کرده است، هر چقدر هم که اندک باشد، اذعان کنید. این به شما کمک می‌کند تا همچنان که رشد می‌کنید، به خودتان وفادار بمانید.

4. بخش هایی از شخصیت خود را که شما را ناراضی می کند تغییر دهید.

 اگر از شخصیت فعلی خود راضی نیستید، می توانید تغییراتی ایجاد کنید. تنها تعیین اهداف و تمرکز بر ویژگی هایی که می خواهید نشان دهید می تواند تغییرات کوتاه مدتی در شخصیت شما ایجاد کند. اگر این کار را به اندازه کافی ادامه دهید، می توانید شروع کنید به خود متفاوت نگاه کنید و خود اجتماعی و عاطفی خود را تا حدی تغییر دهید که تغییرات طولانی مدت شوند.

مقاله مرتبط: چگونه با اعتماد به نفس رفتار کنیم

• اگر در مورد تغییر جنبه های اصلی شخصیت خود جدی هستید، ممکن است بخواهید با یک متخصص بهداشت روان مشورت کنید. آنها می توانند راهنمایی و نظارت را برای کمک به شما در دستیابی به اهداف خود به روشی ایمن و مسئولانه ارائه دهند.

مطلب پیشنهادی

چطور عاشق بهتري باشيم

چگونه عاشق بهتری شویم

چه در رختخواب باشد چه بیرون، یک ازدواج جدید یا یک ازدواج قدیمی، همه می …

چگونه بفهمیم که کسی ما را دوست دارد

چگونه بفهمیم که کسی ما را دوست دارد

دانستن اینکه آیا کسی شما را دوست دارد یا نه ممکن است دشوار باشد. اگر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *