آتلوفوبیا ترس از نقص
مبتلايان به آتلوفوبیا همواره از خود انتقاد مي كنند.

آنچه در مورد آتلوفوبیا (ترس از نقص) باید بدانید

ایمی داراموس، روانشناس می گوید که آتلوفوبیا ترس شدید و بیش از حد از ناقص بودن یا اشتباه کردن است.

همه احساس می کنند هر از گاهی نمی توانند چیزی را درست انجام دهند. برای اکثر مردم، این احساس نادر و زودگذر است. با این حال، برخی از افراد ترس شدیدی از نقص دارند که می تواند در توانایی زندگی آنها اختلال ایجاد کند.

در این مقاله، علائم و علل آتلوفوبیا، و همچنین برخی از گزینه های درمانی و استراتژی های مقابله ای که ممکن است مفید باشند را بررسی می کنیم.

چگونه بفهمم که مبتلا به آتلوفوبیا هستم؟

برخی از ویژگی های آتلوفوبیا عبارتند از:

• داشتن اهداف غیر واقعی: ممکن است استانداردهای غیرواقعی بالا و اهداف دست نیافتنی برای خود تعیین کنید. هر چیزی کمتر از این ممکن است برای شما غیر قابل قبول باشد.

• خود را سخت قضاوت کنید:

ممکن است بیش از حد از خود انتقاد کنید و به دلیل ناتوانی در رسیدن به اهداف خود به شدت قضاوت کنید.

• ناتوانی در پذیرش بازخورد: ممکن است نتوانید کوچکترین انتقادی را تحمل کنید. حتی بازخوردی که به طور سازنده داده می شود می تواند مانند یک حمله باشد زیرا نشان می دهد که شما کامل نیستید.

آتلوفوبیا باعث مي شود همواره نگران باشيد.

• تجربه ترس و پریشانی: ممکن است در هنگام مواجهه با موقعیت هایی که ممکن است در بهترین حالت خود نباشید، دچار استرس یا وحشت شوید. مانند ضربان قلب سریع، تنگی نفس، حالت تهوع، لرز، سرگیجه، تعریق و لرزش.

• اجتناب از موقعیت هایی که شما را ناراحت می کند: دکتر داراموس می گوید: ممکن است از هر شغل، تکالیف یا موقعیت های دیگری که ممکن است کامل نباشید اجتناب کنید. حتی ممکن است از ملاقات با افرادی که ممکن است متوجه اشتباهات شما شوند اجتناب کنید.

• نشخوار اشتباهات گذشته: ممکن است متوجه شوید که اشتباهات گذشته را به طور مکرر در ذهن خود تکرار می کنید و به شدت ناراحت می شوید.

آتلوفوبیا می تواند باعث شود که فشار زیادی به خود وارد کنید تا کامل باشید، که می تواند بر عزت نفس شما تأثیر بگذارد، دستیابی به رضایت شخصی را برای شما دشوار کند و منجر به افزایش خطر افسردگی، اختلالات اضطرابی، اختلالات خوردن و خودکشی شود. .

چرا آتلوفوبیا دارم؟

به گفته دکتر داراموس، اینها برخی از علل بالقوه آتلوفوبیا هستند:

تروما:

اگر به دلیل اشتباهی که مرتکب شده اید، چیزی آسیب زا را تجربه کرده اید، می تواند از نظر عاطفی زخمی باشد و باعث ترس از اشتباه در شما شود تا از آسیب های بعدی جلوگیری کنید.

تربیت:

اگر توسط والدین یا مراقبانی که کمال گرا بودند بزرگ شده اید، ممکن است از ناقص بودن بترسید، به خصوص اگر آنها عشق یا تایید خود را پس بگیرند اگر شما در کاری خوب عمل نکردید.

عوامل ژنتیکی:

ژنتیک نیز می تواند نقش داشته باشد. تحقیقات نشان می دهد که اگر یکی از خویشاوندان بیولوژیکی به فوبیا مبتلا باشد، ممکن است احتمال بیشتری برای ابتلا به فوبیا داشته باشید.

موقعیت‌های سمی:

اگر ترس از اشتباه برای شما تازگی دارد، یا اگر فقط در موقعیت‌های خاص یا با افراد خاص ظاهر می‌شود، ممکن است در موقعیت سمی قرار داشته باشید. در این صورت، وضعیت به احتمال زیاد مشکل است.

آیا آتلوفوبیا یک بیماری روانی است؟

آتلوفوبیا یک وضعیت سلامت روان است. این یک نوع اختلال اضطرابی است که به عنوان یک فوبی خاص طبقه بندی می شود، یعنی ترس شدید و غیرمنطقی از چیزی که هیچ تهدیدی برای شما ایجاد نمی کند.

آیا آتلوفوبیا نوعی اختلال وسواس فکری اجباری است؟

دکتر داراموس می گوید: آتلوفوبیا می تواند یک ویژگی باشد که در برخی از افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) یا اختلال شخصیت وسواسی-اجباری (OCPD) وجود دارد.

در اینجا نحوه تعامل این شرایط آمده است:

• اختلال وسواس فکری اجباری: یکی از علائم اولیه OCD نیاز وسواسی به داشتن چیزها در نظم کامل و متقارن است.

• اختلال شخصیت وسواسی اجباری: اگرچه OCPD شبیه به OCD است، اما یک وضعیت سلامت روان جداگانه است. فردی که مبتلا به OCPD است به طور گسترده ای با کنترل، سازماندهی و کمال گرایی مشغول است. ممکن است فرد مبتلا به OCPD دچار آتلوفوبیا شود و باعث ترس از شکست شود و برای اجتناب از اشتباه تلاش زیادی کند.

آتلوفوبیا در مقابل کمال گرایی

در حالی که آتلوفوبیا از برخی جهات شبیه کمال گرایی است، دقیقاً یک چیز نیست. اینها برخی از تفاوت ها هستند:

آتلوفوبیا

وضعیت سلامت روان

ترس از اشتباه یا ناقص بودن

اساساً ناشی از ترس از شکست است

علائم جسمی و عاطفی اضطراب و هراس

با عملکرد روزانه تداخل دارد

کمال گرایی

•خصوصیت شخصیتی

تمایل به تلاش برای بی عیب و نقص بودن

در درجه اول با جستجو برای برتری هدایت می شود

به اندازه آتلوفوبیا ناتوان کننده و همه گیر نیست

نه به شدت آتلوفوبیا

تشخیص آتلوفوبیا

دکتر داراموس می‌گوید: اگر آتلوفوبیا به اندازه‌ای قوی است که باعث مشکلات مکرر در کار یا روابط شما شود، یا صرفاً دردهای روانی زیادی ایجاد کند، باید توسط یک متخصص سلامت روان که در درمان اضطراب تخصص دارد، ارزیابی شوید.

فرآیند تشخیصی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

سابقه پزشکی:

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما به یک تاریخچه پزشکی شخصی و خانوادگی دقیق نیاز دارد.

مصاحبه بالینی: ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما مصاحبه ای را انجام می دهد که علائمی را که با آن مواجه هستید، موقعیت هایی که باعث ایجاد آن می شود و چگونگی تأثیر این بیماری بر زندگی شما را پوشش می دهد.

تست های سلامت: ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است آزمایش ها یا اسکن های دیگری را انجام داده یا تجویز کند تا سایر شرایط سلامتی را رد کند.

درمان آتلوفوبیا

درمان آتلوفوبیا می تواند شامل درمان و در موارد شدیدتر دارو باشد.

به گفته دکتر داراموس، اینها برخی از انواع درمانی هستند که می توانند کمک کنند:

مواجهه درمانی:

می تواند به درمان فوبیا کمک کند. این روش به گونه ای طراحی شده است که شما را به دقت در معرض موقعیتی قرار دهد که از آن می ترسید تا زمانی که دیگر از آن نترسید. یک درمانگر که در مواجهه درمانی تخصص دارد می تواند به شما کمک کند تا به تدریج به اشتباه کردن عادت کنید، درباره آنها فکر کنید، با صدای بلند درباره آنها صحبت کنید و آنها را بپذیرید.

درمان شناختی-رفتاری (CBT): درمان شناختی-رفتاری می تواند به تصحیح فرآیندهای فکری مشکل ساز که به فوبیا کمک می کنند کمک کند. به عنوان مثال، به جای این که فکر کنید «اگر در حین انجام این کار اشتباهی مرتکب شوم، دیگر دوست داشتنی نخواهم بود، شما می توانید به خود بیاموزید که فکر کنید: “من شایسته دوست داشتنم برای آنچه هستم هستم و ارزش من به این بستگی ندارد که چقدر این وظیفه را خوب انجام می دهم.”

• ذهن آگاهی: ذهن آگاهی می تواند به شما در مدیریت اضطراب کمک کند. تمرینات تمرکز حواس با کمک به شما در زمان حال می تواند به شما کمک کند تا مارپیچ افکار ناراحت کننده و ترسناک را در سر خود قطع کنید. به عنوان مثال، وقتی شروع به احساس اضطراب می کنید، به سادگی نام بردن پنج چیز که می توانید ببینید، بو کنید، بشنوید، بچشید و لمس کنید، می تواند به دور کردن ذهن شما از اضطراب کمک کند.

دارو

اگر علائم ناتوان کننده اضطراب یا افسردگی را تجربه می کنید، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد اضطراب یا آرام بخش ها را برای کمک به شما تجویز کند.

چگونه با آتلوفوبیا کنار بیاییم

دکتر داراموس چند راهبرد مقابله ای را پیشنهاد می کند که می تواند به شما در مقابله با آتلوفوبیا کمک کند:

به اشتباه کردن عادت کنید:

به آرامی و به آرامی به فکر اشتباه عادت کنید. با اجازه دادن به اشتباهات کوچکی که هیچ عواقبی ندارند شروع کنید. برای پذیرش اشتباهات بزرگتر تلاش کنید.

راه هایی برای آرام کردن خود بیابید:

از مدیتیشن، تمرکز حواس، تمرین سخت یا یک لیست پخش مورد علاقه استفاده کنید تا به شما کمک کند میل های کمال گرا را آرام کنید و نواقص را تحمل کنید.

مقاله مرتبط: ترس از خرج کردن پول (کرومتوفوبیا) چيست؟

موقعیت‌های سمی را ترک کنید:

اگر فقط در یک موقعیت، مثلاً در محل کار، آتلوفوبیا را تجربه می‌کنید، بهترین راهبرد مقابله، یافتن راهی برای خروج از موقعیت سمی است.

• یک سیستم حمایتی بسازید: یک سیستم حمایتی از افرادی ایجاد کنید که می توانید ترس های خود را با آنها در میان بگذارید و می توانید روی آنها حساب کنید تا به شما اعتبار عاطفی، عشق و مراقبت ببخشند که مشروط به انجام کاری خوب نیست.

مطلب پیشنهادی

چطور عاشق بهتري باشيم

چگونه عاشق بهتری شویم

چه در رختخواب باشد چه بیرون، یک ازدواج جدید یا یک ازدواج قدیمی، همه می …

چگونه بفهمیم که کسی ما را دوست دارد

چگونه بفهمیم که کسی ما را دوست دارد

دانستن اینکه آیا کسی شما را دوست دارد یا نه ممکن است دشوار باشد. اگر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *