استرس عروسی را چطور مديريت كنيم.
استرس عروسی مي تواند روزهاي شيرين زندگي شما را تلخ كند. با يادگيري مديريت اين استرس مي توانيد يك خاطره خوب براي خود بسازيد.

چگونه استرس عروسی را مدیریت کنیم

ازدواج هیجان انگیز است، اما همچنین می تواند فوق العاده استرس زا باشد. برنامه ریزی عروسی مستلزم صرف زمان، انرژی و هزینه زیادی است. علاوه بر این، تعداد زیادی از تصمیماتی که باید بگیرید می تواند بسیار زیاد باشد.

فشار این که بخواهی همه چیز عالی باشد کمکی نمی کند. نظرات و انتظارات همه را به این ترکیب اضافه کنید و می تواند شبیه یک تمرین اعصاب خردکن باشد.

این مقاله برخی از علل رایج استرس عروسی، علائمی که ممکن است تجربه کنید و برخی از راهکارهای مقابله ای که ممکن است مفید باشد را بررسی می کند.

دلایل استرس عروسی

اینها برخی از جنبه های برنامه ریزی عروسی هستند که می توانند استرس زا باشند:

استرس عروسی مشكل بسيار رايجي است.

ایجاد لیست مهمان:

تصمیم گیری برای دعوت از چه کسی، و مهمتر از آن، اینکه چه کسی را دعوت نکنید، می تواند دشوار باشد. بسته به بودجه و محل برگزاری، ممکن است نتوانید هرکسی را که دوست دارید در مراسم عروسی خود داشته باشید، جای دهید، که می تواند دردناک باشد.

پیدا کردن محل برگزاری:

پیدا کردن مکان مناسبی که بتواند تمام نیازهای شما را برآورده کند و در تاریخ انتخابی شما در دسترس باشد، می تواند مشکل باشد.

ارسال دعوت نامه عروسی:

هنگامی که در مورد دعوت کنندگان خود تصمیم گرفتید، باید دعوت نامه عروسی را به موقع برای آنها ارسال کنید، که می تواند استرس زا باشد.

هماهنگی با فروشندگان:

از کیک و گل گرفته تا برنامه ریزان و عکاسان، برنامه ریزی عروسی شامل کار با چندین فروشنده مختلف است. برای شروع، باید مواردی را پیدا کنید که می خواهید با آنها کار کنید و در حد بودجه شما هستند. سپس، برقراری ارتباط با آنچه می‌خواهید، هماهنگی با تمام شرکت‌های مختلف و اعتماد به آنها برای اجرای چشم‌انداز شما می‌تواند علاوه بر استرس‌زا باشد.

پیگیری پاسخ‌ها:

در حالی که برخی افراد سریعاً پاسخ می‌دهند، ممکن است متوجه شوید که به طور مکرر با دیگران پیگیری می‌کنید تا تعداد کار نهایی را به دست آورید و نمودار صندلی ایجاد کنید.

مدیریت بودجه:

 عروسی ها امور گران قیمتی هستند و ممکن است متوجه شوید که برخی از چیزهایی که به آن علاقه داشتید فراتر از بودجه شما هستند، که می تواند ناامید کننده باشد.

ایجاد ظاهر شما:

بخشی از فرآیند برنامه ریزی عروسی شامل ایجاد ظاهر شما نیز می شود که می تواند هم سرگرم کننده و هم استرس زا باشد. فکر مرکز توجه بودن و فشار برای بی نقص به نظر رسیدن می تواند طاقت فرسا باشد. از لباس‌ها و کفش‌هایتان گرفته تا اکسسوری‌ها و مدل‌های مو، تصمیم‌های زیادی باید گرفته شود.

تناسب اندام:

 دانستن اینکه همه نگاه ها به شما معطوف می شود می تواند باعث شود احساس خودآگاهی داشته باشید و بخواهید در روز عروسی خود در بهترین حالت خود باشید. با این حال، دنبال کردن رژیم‌های غذایی ناسالم و سایر روندهای ویروسی مراقبت از پوست و مو می‌تواند خطرآفرین باشد. رژیم غذایی تصادفی بی خطر نیست و می تواند منجر به اثرات طولانی مدت سلامتی شود

تصمیم گیری در مورد جدول نشستن:

تلاش برای فهمیدن اینکه چه کسی در کجا بنشیند می تواند اعصاب خردکن باشد و اضافه ها و لغو های لحظه آخری فقط اوضاع را بدتر می کند.

تعیین جشن عروسی:

 جشن عروسی قرار است سرگرم کننده باشد. با این حال، اگر احساسات افراد در این فرآیند صدمه ببیند، می تواند دشوار باشد.

ارسال یادداشت های تشکر:

حتی پس از پایان عروسی، کار تمام نمی شود. هنوز باید یادداشت های تشکر را به موقع برای مهمانان و فروشندگان خود ارسال کنید.

برنامه ریزی برای ماه عسل:

علاوه بر برنامه ریزی برای عروسی، ممکن است همزمان ماه عسل خود را نیز برنامه ریزی کنید، که مجموعه ای کامل از وظایف است.

مدیریت انتظارات:

 شاید سخت ترین بخش فرآیند برنامه ریزی عروسی، مدیریت انتظارات باشد – انتظارات شما، شریک زندگی و عزیزانتان.

علائم استرس عروسی

استرس می تواند بر سیستم شما تأثیر بگذارد و علائم جسمی و روحی را ایجاد کند. اینها برخی از علائم استرس هستند که ممکن است تجربه کنید.

علائم عاطفی

اینها برخی از علائم عاطفی و شناختی استرس هستند:

ناتوانی در تمرکز

مشکل در تصمیم گیری

احساس غرق شدن و ناتوانی در مقابله

فراموشی مکرر

نگرانی دائمی

تحریک پذیری

افسردگی

موارد وحشت زدگی

علائم فیزیکی

اینها برخی از علائم فیزیکی استرس هستند:

فرسودگی

مشکل در خوابیدن

تغییر در اشتها

فشار خون بالا

ضربان قلب تند

ایمنی پایین

تنش عضلانی

سردرد و سایر دردها

سرگیجه

سبکی سر

دل درد

مشکلات گوارشی

چگونه استرس عروسی را مدیریت کنیم

این چند استراتژی است که می تواند به شما در مقابله با استرس عروسی کمک کند:

از قبل برنامه ریزی کنید:

 با شروع فرآیند برنامه ریزی عروسی، شروع به انجام تحقیقات می تواند مفید باشد. می توانید الهام بخش را به صورت آنلاین بیابید یا از دوستان و اعضای خانواده توصیه کنید. به این ترتیب، ایده ای از آنچه می خواهید خواهید داشت و کاملاً تحت تأثیر همه انتخاب های پیش روی خود قرار نخواهید گرفت. این می تواند به تصمیم گیری سریع تر و آسان تر کمک کند.

سازماندهی شده بمانید:

 از آنجایی که برنامه ریزی عروسی شامل چندین کار مختلف می شود، ابزارهایی مانند فهرست کارها، صفحات گسترده و تابلوهای خلق و خوی می توانند به شما کمک کنند تا سازماندهی کنید. هنگامی که احساس می کنید از همه کارهایی که باید انجام دهید غرق می شوید، داشتن یک لیست گام به گام کارها می تواند مفید باشد. می‌توانید یادآوری‌هایی را برای کارهایی که باید در تاریخ‌های خاصی انجام دهید، تنظیم کنید.

عوامل استرس زا را پیش بینی کنید:

 اگر قسمت های خاصی از روز عروسی شما را تحت فشار قرار می دهد، تمام تلاش خود را بکنید تا از قبل برای آنها برنامه ریزی کنید. به عنوان مثال، اگر از سخنرانی در جمع می ترسید و نگران گفتن عهد یا سخنرانی خود هستید، می تواند مفید باشد که چندین بار با صدای بلند تمرین کنید تا زمانی که مطمئن شوید می توانید آن را انجام دهید.

اولویت های خود را تعیین کنید:

ممکن است به دلیل محدودیت های بودجه یا سایر عوامل محدود کننده، امکان گنجاندن همه چیزهایی که در عروسی خود در نظر گرفته اید وجود نداشته باشد. اولویت های خود را تعیین کنید و انرژی خود را روی موارد با اولویت بالا متمرکز کنید. این امر می تواند تفویض وظایف و حل تعارضات بر سر تصمیمات برنامه ریزی عروسی را برای شما آسان تر کند. اگر چیزی برای شما اولویت بالایی ندارد، می توانید به شخص دیگری اجازه دهید تصمیم بگیرد یا اگر امکان پذیر نیست، آن را رها کنید.

ارتباط برقرار کنید:

برنامه ریزی عروسی می تواند رابطه شما با شریک زندگی و عزیزانتان را تیره کند. ارتباط باز و صادقانه می تواند به پیشگیری و رفع سوء تفاهم ها کمک کند.

واگذاری مسئولیت ها:

حتی اگر بخواهید، ممکن است نتوانید همه کارها را خودتان انجام دهید. از دوستان و اعضای خانواده کمک بخواهید و برخی از مسئولیت ها را محول کنید. ایده های خود را با آنها در میان بگذارید و به آنها اعتماد کنید تا از طرف شما کارها را انجام دهند. اگر بودجه شما اجازه می دهد، یک برنامه ریز عروسی استخدام کنید که بتواند برخی از کارهای سنگین را برای شما انجام دهد. تماس‌ها یا جلسات منظمی را برای بحث در مورد به‌روزرسانی‌ها و پیگیری پیشرفت برنامه‌ریزی کنید.

از مقایسه بپرهیزید:

چه عروسی دوست یا یکی از اعضای خانواده باشد، چه عروسی که در رسانه های اجتماعی دیده اید، مقایسه می تواند تمرینی بی ثمر باشد. از مقایسه عروسی خود با دیگران بپرهیزید و بر آنچه عروسی شما را خاص و منحصر به فرد می کند تمرکز کنید.

یک دفتر برنامه ريزي نگه دارید:

برای تمام تصمیمات و موارد قابل تحویل خود یک دوره بافر ایجاد کنید تا در آخرین لحظه استرس نداشته باشید. به عنوان مثال، تظاهر به ازدواج یک ماه قبل از ازدواج می تواند مفید باشد، بنابراین بیشتر وظایف شما تا آن زمان انجام خواهد شد. این می تواند به شما کمک کند تا از مرحله نهایی منتهی به عروسی خود لذت ببرید.

یک روال سالم را حفظ کنید:

در طول فرآیند برنامه ریزی عروسی، خواب کافی، رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و پرهیز از کافئین بیش از حد را هدف قرار دهید. شما بهتر با استرس کنار می آیید

خودمراقبتی را تمرین کنید:

اجازه ندهید مراقبت از خود در طول فرآیند برنامه ریزی عروسی در پشت صندلی قرار گیرد. چه زمانی را برای مدیتیشن اختصاص دهید، یک حمام آرامش بخش، وقت گذراندن با دوستان و خانواده خود، قرار گذاشتن در شب با نامزدتان یا ماساژ در آبگرم، انجام کارهایی که به شما احساس آرامش و شادی می دهد بسیار مهم است.

حد و مرزها را تعیین کنید:

درک کنید و بپذیرید که هر کاری که انجام می دهید نمی توانید همه را راضی کنید. بنابراین، تعیین مرزها در همان ابتدا می تواند مفید باشد تا از استرس های غیرضروری جلوگیری شود.

مثبت اندیشی را تمرین کنید:

 اگر متوجه شدید که افکار منفی را تجربه می کنید یا روی سناریوهای “چه می شود اگر…” فکر می کنید، نوشتن لیستی از جملات تاکیدی مثبت و گفتن آنها با صدای بلند هر روز می تواند مفید باشد. به عنوان مثال، می‌توانید بگویید: «من عاشق شریک زندگیم هستم و برای ازدواج هیجان‌زده هستم»، «همه چیز خوب خواهد شد و من می‌توانم با هر چیزی که پیش می‌آید کنار بیایم» یا «بدنم را همان‌طور که هست می‌پذیرم و خواهم کرد. در عروسی عالی به نظر برسید.»

مقاله مرتبط: بايدها و نبايدها در آشنايي و خواستگاري از همکار

لذت ببرید:

شاید مهمترین چیز این باشد که رها کنید و از خودتان لذت ببرید. ممکن است همه چیز دقیقاً طبق برنامه پیش نرود، اما به جای اینکه از آن ناراحت شوید، می‌توانید رها کنید و روی تصویر بزرگ‌تر تمرکز کنید. عروسی در نهایت مربوط به ازدواج شما و شریک زندگیتان و گذراندن بقیه عمر با هم است.

 نتيجه

احساسات در هنگام عروسی بالا می روند و استرس می تواند باعث شود که شما احساس خستگی، تحریک پذیری و غرق شدن کنید. ممکن است متوجه شوید که به دیگران ضربه می زنید، با شریک زندگی خود دعوا می کنید و نمی توانید کار کنید.

با این حال، اقداماتی وجود دارد که می توانید برای کاهش استرس و لذت بردن از روز بزرگ انجام دهید. به یاد داشته باشید که عروسی یک روز از زندگی شماست—شما و شریک زندگیتان پس از آن یک عمر چند روز با هم خواهید داشت.

مطلب پیشنهادی

خودآزاری و ازدواج

وقتی خودآزاری داريد، چگونه ازدواج كنيد؟

هر رابطه موفقی نیاز به نشان دادن آسیب پذیری دارد – هیچ راهی برای دور …

مشكل اعتماد در رابطه

چگونه مشکلات اعتماد را در یک رابطه حل کنیم

اعتماد یک مسئله در جامعه ماست. بر اساس گزارش مرکز تحقیقاتی پیو، نزدیک به 71 …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *