كار زياد
يكي از افسانه هاي رايج بين مردم اين است كه كار زياد مي تواند به تنهايي باعث موفقيت شود. در حالي كه اينطور نيست.

تاثير مخرب ستايش كار زياد چست؟

فرهنگ ستايش كار زياد یک محیط کاری معمولی و مدرن را توصیف می کند که بر کار سخت و ساعات طولانی به عنوان کلید موفقیت تاکید دارد. اخیراً به طور فزاینده ای محبوب شده است. به طوری که بسیاری از شرکت ها کارکنان خود را تشویق می کنند تا برای نتایج بهتر تلاش و ساعات کار بیشتری انجام دهند.

با این حال، این فرهنگ به سلامت روان آسیب می رساند و محیط کار را بدتر می کند، نه اینکه سازمان ها را سازنده تر و مثبت تر می کند. همچنین باعث می شود کارمندان در محل کار احساس غرق شدن کنند و حتی ممکن است باعث ایجاد شرایط سلامت روان مانند اضطراب اجتماعی در محل کار یا ADHD در محل کار شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سمیت فرهنگ شلوغی به ادامه مطلب مراجعه کنید.

“فرهنگ ستايش كار زياد عبارت است از کار بیش از حد بدون توجه به نیازها و روابط مراقبت از خود برای رسیدن به موفقیت حرفه ای.”

ستايش كار زياد چیست؟

كار زياد زمانی است که محیط کار تمرکز شدیدی بر بهره‌وری، جاه‌طلبی و موفقیت می‌گذارند، بدون توجه به استراحت، مراقبت از خود یا هرگونه حس تعادل بین کار و زندگی.

این سبک زندگی در سال های اخیر به طور فزاینده ای محبوب شده است. زیرا مردم در تلاش برای رسیدن به اهداف حرفه ای خود سریعتر و کارآمدتر هستند. با وجود محبوبیت آن، هیچ طرز فکر در حال حرکت با نگرانی‌های مربوط به سلامت روان مانند افزایش اضطراب، استرس و افسردگی مرتبط نیست. علاوه بر این، اکنون می دانیم که یک اثر معکوس طولانی مدت وجود دارد، کاهش بهره وری. این فرهنگ كار زياد سمی باعث شده است که کارکنان احساس فرسودگی کنند.

كار زياد باعث فرسودگي رواني مي شود.

بهره وری سمی چیست؟

بهره وری سمی به این باور اشاره دارد که فرد برای موفقیت باید دائماً مولد باشد. این می تواند منجر به فرسودگی شغلی و فرسودگی جسمی و روانی شود. ایده پشت بهره‌وری سمی این است که اگر سخت‌تر از دیگران کار کنید، سریع‌تر جلو می‌روید. با این حال، متأسفانه، این همیشه درست نیست. بهره وری سمی که توسط فرهنگ شلوغی تشویق می شود می تواند در دراز مدت بر رفاه شما تأثیر منفی بگذارد.

چرا فرهنگ كار زياد تجلیل می شود؟

مفهوم فرهنگ كار زياد توسط کارآفرینانی که به عنوان “موفق” شناخته می شوند، مورد توجه قرار گرفته است، زیرا ساعات طولانی را بدون اینکه برای خود یا خانواده خود مرخصی بگیرند، صرف می کنند. این افراد اغلب به عنوان الگوهایی برای صاحبان مشاغل مشتاق شناخته می شوند که ممکن است متوجه نباشند اولویت دادن به کار بر هر چیز دیگری در زندگی چقدر می تواند آسیب زا باشد.

ارتباط قوی بین رسانه های اجتماعی و سلامت روان وجود دارد و رسانه های اجتماعی فقط مشکل را بدتر کرده اند. اینستاگرام، تیک تاک و فیس‌بوک، اینفلوئنسرها و سلبریتی‌ها را آسان کرده‌اند تا تصاویری از کار خود را تا دیروقت شب به اشتراک بگذارند و ذهنیت خطرناکی را در میان نسل‌های جوان‌تر که برای الهام گرفتن به آنها نگاه می‌کنند تجلیل و تداوم بخشند.

نمونه هایی از فرهنگ كار زياد

یکی از نمونه‌های فرهنگ كار زياد  سمی در محل کار این است که کارفرمایان از کارکنان انتظار دارند تا دیر وقت بمانند یا زود سر کار بیایند. لیست کارهای بزرگ یا خواسته ها، بدون زمان یا منابع کافی برای تکمیل وظایف، نیز معمولی هستند. این یکی از عوامل مؤثر در جنبش بزرگ استعفا است.

مثال دیگر این است که مدیران کمیت را بر کیفیت ترجیح می دهند.

در نهایت، برخی از شرکت‌ها ممکن است به جای تمرکز بر همکاری، کار تیمی، حمایت و ذهنیت کلی «در آن به برد»، رقابت ناسالم را در میان همکاران با پاداش دادن به کسانی که عملکرد بهتری دارند تشویق کنند. در مجموع، چنین فرهنگی برای رفاه هیچ کارمندی خوب نیست.

تأثیر منفی كار زياد بر سلامت روان

فرهنگ كار زياد  به بخشی فراگیر از زندگی مدرن تبدیل شده است و مردم برای موفقیت خود را به حد اقل می کشند. اگرچه این تلاش بی وقفه برای بهره وری و موفقیت می تواند به طور جدی بر سلامت روان تأثیر بگذارد.

فرهنگ كار زياد تأثیر منفی بر مسائل روانی مانند اضطراب، افسردگی و استرس دارد. همچنین می تواند باعث فرسودگی ناشی از استرس ناشی از کار و ساعات کاری طولانی شود. کارگران در یک فرهنگ شلوغ توانایی برقراری تعادل بین کار و زندگی را که برای سلامت روان مثبت حیاتی است، از دست داده اند.

– درمانگر فضای گفتگو، دکتر اولگا مولینا، D.S.W.، LCSW

اضطراب

فرهنگ كار زياد ذهنیت همه یا هیچ را تشویق می‌کند که می‌تواند منجر به استرس و اضطراب در محل کار شود، زمانی که اهداف حرفه‌ای برآورده نمی‌شوند یا ضرب‌الاجل‌ها از دست می‌رود. علاوه بر این، فشار برای انجام هر روز با حداکثر ظرفیت اغلب برای بسیاری از افراد بیش از حد است و آنها را به چرخه ای از نگرانی و ترس در مورد آینده خود سوق می دهد.

احساس گناه

افرادی که به فرهنگ كار زياد  سمی می پردازند، اگر مرخصی یا استراحت کنند، ممکن است احساس گناه کنند. همانطور که قبلا ذکر شد، رسانه های اجتماعی می توانند این احساس گناه را تشدید کنند. پست‌های همسالان، خانواده و دوستانی که موفق به نظر می‌رسند و دارای اخلاق کاری بی‌وقفه هستند، می‌توانند به سرعت به این باور تبدیل شوند که استراحت کردن تنبل یا بی‌مولد است.

نگرش بی تفاوت

وقتی کسی بدون هیچ مهلتی دائماً برای بیشتر تلاش می کند، می تواند او را به مسیر خطرناکی برساند. ناگهان، هیچ چیز به اندازه کافی خوب یا با ارزش به نظر نمی رسد. این نگرش بی تفاوت نسبت به زندگی تنها در دراز مدت به سلامت روان آسیب می رساند.

مثبت بودن سمی

فشار بیش از حد خود به این معناست که جایی برای شکست وجود ندارد. حتی اشتباهات جزئی را می توان فاجعه بار دید. مثبت اندیشی سمی هرگونه انتظار واقع بینانه در مورد آنچه واقعاً در زندگی و محل کار ما قابل دستیابی است را از بین می برد.

خطر بالای بیماری

کار بیش از حد بدون استراحت منجر به خستگی فیزیکی می شود. فرسودگی پس از آن باعث ناراحتی روانی می شود و خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهد. کمبود خواب، رژیم غذایی نامناسب و موارد دیگر باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود. برخی تحقیقات نشان می دهد که هفته های کاری طولانی خطر ابتلا به بیماری های عروق مغزی و قلبی عروقی را افزایش می دهد.

عدم تعادل کار و زندگی

فرهنگ كار بيش از اندازه تعادلی ناسالم بین کار و زندگی شخصی ایجاد می کند. بر موفقیت شغلی که بیش از هر چیز دیگری اولویت دارد، از جمله روابط با خانواده، دوستان و شرکا، تأکید می کند. متأسفانه، این امر فضای کمی برای فعالیت های مراقبت از خود مانند ورزش یا تکنیک های مدیریت استرس مانند یوگا یا مدیتیشن باقی می گذارد که می تواند برای حفظ سلامت روان ضروری باشد.

چگونه از فرهنگ كار زياد رهایی پیدا کنیم

رهایی از فرهنگ كار زياد می تواند دلهره آور باشد، اما ممکن است. این امر مستلزم تغییر در طرز فکر و رفتار و تمایل به ایجاد عادات پایدار است که سلامت روان را بر بهره وری اولویت می دهد. در اینجا چند نکته برای رهایی از فرهنگ كار زياد وجود دارد.

مرزها را تعیین کنید

دانستن چگونگی تعیین مرزهای سالم برای محافظت از سلامت روان شما ضروری است. این به معنای تعیین محدودیت برای زمانی است که صرف کار یا درگیر شدن در فعالیت‌های مرتبط با کار خارج از ساعات کاری عادی می‌کنید. علاوه بر این، باید انتظارات روشنی با همکاران و مدیران در مورد اینکه چه زمانی برای ارتباطات و وظایف مرتبط با کار در دسترس خواهید بود، تعیین کنید.

استراحت کنید

استراحت های منظم در طول روز به پایین نگه داشتن سطح استرس کمک می کند. به ذهن شما اجازه می دهد تا استراحت کند تا بتوانید بدون فرسودگی کارآمد بمانید. استراحت های کوتاهی را در طول روز برنامه ریزی کنید، جایی که از میز خود فاصله می گیرید، پیاده روی می کنید، به موسیقی گوش می دهید یا کارهای دیگری انجام می دهید که شادی را به زندگی شما می آورد.

مراقبت از خود را در اولویت قرار دهید

مراقبت از خود همیشه باید مقدم بر سایر تعهدات یا تعهدات برای حفظ سلامت روان باشد. اطمینان حاصل کنید که هر روز شامل حداقل یک فعالیت است که صرفاً به مراقبت از خود اختصاص داده شده است. خواندن کتاب، نوشتن خاطرات برای سلامت روان، دویدن، تمرین یوگا/مدیتیشن یا گذراندن وقت با دوستان گزینه های خوبی هستند.

مقاله مرتبط: سر کار:من نمی خواهم به سر کار بروم – علت ها و راه حل

با خودت مهربان باش

اگر کارها طبق برنامه پیش نمی رود، خودتان را مورد ضرب و شتم قرار ندهید. در عوض، بر آنچه در طول روز به خوبی انجام شده تمرکز کنید و حتی موفقیت‌های کوچک را جشن بگیرید، مهم نیست که چقدر بی‌اهمیت به نظر می‌رسند. به یاد داشته باشید که هر کس سرعت منحصر به فرد خود را در دستیابی به اهداف دارد، بنابراین خود را با اطرافیان خود مقایسه نکنید – روی انجام کاری که برای شما بهترین است تمرکز کنید.

فرهنگ كار زياد چیست؟ به طور خلاصه، این یک نگرش فراگیر در جامعه امروزی است که کار سخت و طولانی را تجلیل می کند، که اغلب به بهای سلامت روحی و جسمی تمام می شود.

این طرز فکر سمی با افزایش سطح استرس، فرسودگی شغلی و افسردگی مرتبط است. برای یادگیری نحوه جلوگیری از فرسودگی شغلی و رهایی از فرهنگ شلوغی و اثرات نامطلوب آن بر سلامت روان، می توانيد از طریق جلسات درمانی آنلاین با درمانگران دارای مجوز، پشتیبانی ارائه دهد.

Check Also

چالش هاي رابطه راه دور

نحوه برخورد با رابطه از راه دور: 11 نکته از تراپيست

 روابط از راه دور  می تواند سخت باشد، اما ممکن است. ناگفته نماند که همه …

نحوه برخورد با افراد کنترل كننده

نحوه برخورد با افراد کنترل کننده

“نه، این رستوران بهتر است.” چرا به آن سمت می روی؟ راه من سریعتر است.» …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *