چگونه كمتر احساس ناامنی و ناكافي بودن داشته باشيم
حس ناامنی به دلايل مختلف اتفاق مي افتد پس اول بايد ريشه اين حس را پيدا كنيم.

چگونه کمتر احساس ناكافي بودن و ناامنی داشته باشيم

ناامنی ها افکار منفی هستند که می توانند باعث شک به خود شوند. سابرینا رومانوف، روانشناس بالینی و استاد دانشگاه یشیوا، می‌گوید: آنها می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند روابط، کار، تصویر بدن یا توانایی شما در جهت‌یابی موقعیت‌های اجتماعی ایجاد شوند.

به گفته انجمن روان‌شناسی آمریکا، ناامنی‌ها می‌توانند اعتماد به دیگران، داشتن روابط سالم، اطمینان از توانایی‌های خود و رسیدن به اهداف را برای شما دشوار کنند. شما دائماً عصبی، مضطرب یا مردد هستید.

ناامنی احساس سختی است که نمی توان با آن زندگی کرد، زیرا می تواند باعث شود که نسبت به خود احساس عدم اطمینان داشته باشید و دائما ارزش خود را زیر سوال ببرید.

– سابرینا رومانوف، PSYD

در این مقاله برخی از علل بالقوه ناامنی و همچنین برخی از استراتژی‌هایی که می‌توانند به شما کمک کنند اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید و احساس ناامنی کمتری داشته باشید، مورد بحث قرار می‌گیرد.

حس ناامنی علل مختلفي دارد.

ویژگی های ناامنی

به گفته دکتر رومانوف، اینها برخی از ویژگی های افراد ناامن در مقایسه با افرادی است که امنیت بیشتری دارند.

افراد ناامن

احساس ناکافی بودن

مدام به ارزش خود شک دارید

عدم اطمینان از خود

زیر سوال بردن روابط شما

ترس از اینکه مردم شما را رها کنند

احساس نابجا بودن در محیط های اجتماعی

وسواس بر کمبودهای خود

حساسیت بیش از حد نسبت به انتقاد

عدم اعتماد به خود برای مدیریت شرایط سخت

عدم تمایل به ریسک شخصی یا حرفه ای

افراد امن

احساس اعتماد به نفس

داشتن یک حس سالم از عزت نفس

به غرایز خود اعتماد کنید

ایمن بودن در روابط

بستگی به تایید دیگران ندارد

راحت بودن در محیط های اجتماعی

پذیرش خود و بدنتان

باز بودن برای بازخورد سازنده

به توانایی خود در مقابله با چالش ها ایمان داشته باشید

از رسیدن به آنچه می خواهید نترسید

مقابله با سبک دلبستگی ناایمن

علل بالقوه ناامنی

به گفته دکتر رومانوف، اینها برخی از علل بالقوه ناامنی هستند:

آسیب های دوران کودکی:

تجربیات آسیب زا در دوران کودکی مانند مورد آزار و اذیت، بدرفتاری، نادیده گرفته شدن یا آزار قرار گرفتن توسط مراقبین می تواند باعث شود که احساس کنید به اندازه کافی خوب نیستید. این می تواند اعتماد به نفس شما را تحت تأثیر قرار دهد و باعث شود که احساس ناامنی کنید زیرا ممکن است باور نکنید که لایق عشق یا حمایت دیگران هستید.

روابط ناسالم:

 قرار گرفتن در روابطی که در آن دوستان، اعضای خانواده، همکاران یا شرکای عاشقانه با شما بد رفتار می‌کنند، می‌تواند اعتماد به دیگران را برای شما دشوار کند. بدتر از آن، اعتماد به غریزه خود در مورد قابل اعتماد بودن یا نبودن دیگران را برای شما سخت کند.

شکست:

 تجربه یک شکست بزرگ، مانند طلاق، جدایی، یا از دست دادن شغل می تواند بر عزت نفس و اعتماد به نفس شما تأثیر بگذارد و باعث شود احساس ناامنی کنید.

تمرکز بیرونی:

اغلب به ما آموزش داده می شود که برای عوامل خارجی مانند جوایز، مدال ها و جام ها بیشتر از عوامل داخلی مانند سخت کوشی و فداکاری ارزش قائل شویم. این تمرکز بر انگیزه‌های بیرونی می‌تواند درک قوی از ارزش خود را برای شما دشوار کند، زیرا برای احساس امنیت به تأیید دیگران متکی هستید.

عوامل اجتماعی و فرهنگی:

جامعه اغلب استانداردهای غیرممکن زیبایی و سبک زندگی دست نیافتنی را ایده آل می کند. مقایسه خود با این استانداردهای غیر واقعی می تواند باعث شود نسبت به خودتان احساس ناامنی کنید.

 اثرات ناامن بودن

در زیر، دکتر رومانوف توضیح می دهد که چگونه ناامنی می تواند تأثیر منفی بر تعدادی از زمینه های مختلف زندگی شما داشته باشد.

مشکلات رابطه

ناامن بودن می تواند باعث شود که در روابط خود شک کنید و در مورد موقعیت خود با دیگران سوال کنید. ممکن است تصور کنید دیگران نمی خواهند در کنار شما باشند یا از اینکه ممکن است شما را رها کنند می ترسند.

این ترس‌ها می‌توانند پیش‌گویی‌های خود تحقق‌بخش باشند، زیرا می‌توانند باعث شوند که شما به گونه‌ای رفتار کنید که دیگران را از خود دور کند و در نهایت منجر به شکست روابط اجتماعی و عاشقانه شود. به عنوان مثال، شک کردن به شریک زندگی‌تان، بررسی او یا مدام فکر کردن که به شما خیانت می‌کند، می‌تواند منجر به دعوا شود و باعث جدایی شما دو نفر شود.

مشکلات مرتبط با شغل

ناامن بودن می تواند شما را دچار بلاتکلیفی کند و کمتر در زندگی حرفه ای خود ریسک کنید. این می تواند باعث شود که شما با خیال راحت كار کنید و شما را از دنبال کردن فرصت هایی که می خواهید باز دارد.

ناامنی های شما همچنین می تواند شما را نسبت به انتقاد حساس تر کند، که می تواند پذیرش بازخورد سازنده را برای شما سخت کند. این می تواند منجر به مشکلات مرتبط با شغل شود، زیرا ممکن است بیشتر بر روی کاستی های خود تمرکز کنید تا اینکه انرژی خود را به سمت پیشرفت هدایت کنید.

علاوه بر این، عدم اعتماد به نفس می تواند بر علیه شما کار کند. داشتن اعتماد به نفس در محل کار مهم است زیرا مردم آنچه را که شما طرح ریزی می کنید می پذیرند. اگر فکر می کنید که شایسته، باهوش و توانا هستید، احتمال اینکه دیگران شما را باور کنند بسیار بیشتر است. ایجاد اعتماد به نفس باعث می‌شود که شما معتبرتر به نظر برسید، تاثیرات اولیه قوی داشته باشید و با چالش‌ها با موفقیت کنار بیایید.

مسائل مربوط به سلامت روان

تحقیقات به ما نشان می دهد که داشتن شخصیت ناایمن با مسائل مختلف سلامت روان مرتبط است، مانند:

استرس

اضطراب

افسردگی

اختلالات خوردن

اختلالات شخصیت

اختلال وسواس اجباری

مصرف مواد و اعتیاد

اختلال استرس پس از سانحه

رفتار جنسی پرخطر

افکار و رفتارهای خودکشی

 احساس حسادت در یک رابطه سخت است، در اینجا نحوه مقابله با آن آمده است

چگونه کمتر ناامن باشیم

دکتر رومانوف راه هایی را برای اعتماد به نفس بیشتر و ناامنی کمتر پیشنهاد می کند:

محرک های خود را شناسایی کنید:

به انواع موقعیت هایی که باعث ناامنی شما می شود توجه کنید و واکنش های خود را نسبت به آنها یادداشت کنید. ممکن است مفید باشد که آنها را در یک مجله یادداشت کنید تا بتوانید خودآگاه تر شوید و زمینه هایی را که باید روی آنها کار کنید ردیابی کنید.

خودگویی منفی را به چالش بکشید:

همانطور که از صدای درونی که شک و تردید را در ذهن شما ایجاد می کند آگاه می شوید، مهم است که شروع به به چالش کشیدن آن کنید. به عنوان مثال، اگر صدا می گوید: «سعی نکن خواننده شوی چون تو خواننده وحشتناکی هستی و همه به تو خواهند خندید»، به خود بگویید: «من می خواهم بخوانم چون عاشق خواندن هستم و تنها چیزی که به آن اهمیت می دهم. دارد سرگرم می شود.»

روی نقاط قوت خود تمرکز کنید:

افرادی که با اعتماد به نفس دست و پنجه نرم می کنند تمایل دارند نسبت به هر کاری که معتقدند نمی توانند انجام دهند تعصب دارند. در عوض، توجه خود را بر روی کارهایی که به خوبی انجام می دهید و زمینه هایی که می خواهید در آنها ادامه دهید، متمرکز کنید.

اعتماد به کانال:

 سعی کنید زمان هایی در زندگی خود را که احساس اعتماد به نفس می کردید کانالیزه کنید و آن احساس را مجسم کنید. به عنوان مثال، به زمانی فکر کنید که به خود افتخار می‌کردید (مثلاً زمانی که یک سخنرانی عالی ارائه کردید، سخنرانی مهمی انجام دادید یا یک مکالمه دشوار را مدیریت کردید). به آن فضای سر بازگردید و ببینید که چگونه الگوهای فکری و زبان بدن شما اعتماد به نفس را ایجاد می کند.

از ناراحتی راحت شوید:

 از چیزهایی که باعث ناراحتی شما می شود اجتناب کنید و در عوض با آنها مقابله کنید. شروع کنید به چیزهایی که شما را می ترسانند و مایل به رویارویی با ناشناخته ها باشید. متعهد شوید که هر روز کاری را انجام دهید که شما را به رشد و تبدیل شدن به فردی قوی تر سوق دهد.

مقاله مرتبط: اگر خیلی سریع عاشق شوید ممکن است به آموفیلی مبتلا باشيد.

درمان را در نظر بگیرید:

 اگر ناامنی‌های شما بر روابط شما تأثیر می‌گذارد یا شما را از نظر شخصی یا حرفه‌ای عقب می‌اندازد، ممکن است مراجعه به یک متخصص سلامت روان که می‌تواند برای غلبه بر ترس‌ها و اضطراب‌های شما با شما همکاری کند، مفید باشد.

ناامنی می تواند احساس وحشتناکی باشد زیرا می تواند شما را به خود، توانایی ها، روابط و اهدافتان شک کند. این می تواند شما را از دنبال کردن چیزهایی که می خواهید باز دارد و باعث می شود به روشی رفتار کنید که لزوما نمی خواهید. مهم است که روی ناامنی های خود کار کنید تا بتوانید زندگی مورد نظر خود را شروع کنید.

Check Also

چالش هاي رابطه راه دور

نحوه برخورد با رابطه از راه دور: 11 نکته از تراپيست

 روابط از راه دور  می تواند سخت باشد، اما ممکن است. ناگفته نماند که همه …

نحوه برخورد با افراد کنترل كننده

نحوه برخورد با افراد کنترل کننده

“نه، این رستوران بهتر است.” چرا به آن سمت می روی؟ راه من سریعتر است.» …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *