ارتباط اجتماعی، تعامل و حمایت برای انسان برای حفظ سلامتی و شادی بهینه ضروری است. وقتی از دیگران منزوی می شویم یا احساس می کنیم در زندگی تنها هستیم، می تواند منجر به احساس تنهایی و غم و اندوه شود. اگر با این احساسات مقابله نشود، می تواند منجر به افسردگی و کاهش احساس ارزشمندی شود. به همین دلیل بسیار حیاتی است که یاد بگیریم علائم را بشناسیم و بفهمیم چگونه با تنهایی در زندگی کنار بیاییم.
در مورد چگونگی مقابله با تنهایی بیشتر بیاموزید زیرا در مورد نکاتی برای مقابله با تنهایی مزمن صحبت می کنیم.
نشانه های تنهایی چیست؟
طبیعی است که هر از گاهی احساس تنهایی کنید، اما احساس غم و اندوه و گوشه گیری مکرر می تواند بر سلامت جسمی و روحی شما تأثیر بگذارد. طبق یک مطالعه اخیر از هاروارد، 36 درصد از کل آمریکایی ها و حیرت انگیز 61 درصد از بزرگسالان جوان امروزه با تنهایی جدی دست و پنجه نرم می کنند.
اگر شاخص های تنهایی را در زندگی خود بشناسید، می توانید روی مقابله با تنهایی و بهبود علائم خود تمرکز کنید.
علائم شایع تنهایی عبارتند از:
تلاش برای برقراری ارتباط با دیگران:
تنهایی شدید می تواند در توانایی ایجاد یک ارتباط عمیق و معنادار با دیگران اختلال ایجاد کند. برای برخی از افرادی که با تنهایی سروکار دارند، معاشرت ممکن است حتی باعث شود آنها احساس بیگانگی و تنهایی بیشتری کنند.
احساس مریضی یا خستگی مکرر:
فعالیت های اجتماعی راه موثری برای آرامش و تسکین استرس است. بنابراین، فقدان حمایت اجتماعی می تواند منجر به افزایش استرس شود، که تحقیقات نشان می دهد می تواند با عملکرد سیستم ایمنی بدن تداخل داشته باشد.
اعتیاد به شبکههای اجتماعی:
بسیاری از افراد زمانی که تنها هستند به شبکههای اجتماعی روی میآورند. با این حال، بر اساس تحقیقات جدید در مورد رسانه های اجتماعی و سلامت روان، مرور فیس بوک یا پیمایش در اینستاگرام و اسنپ چت به طور بالقوه می تواند احساس تنهایی و بیگانگی بیشتری در شما ایجاد کند. طبیعی است که مردم به طور کلی بهترین بخش های زندگی خود را در رسانه های اجتماعی به نمایش بگذارند. این تصویرهای غیرواقعی میتواند باعث شود دیگران احساس کنند که دیگران از آنها شادتر و مرتبطتر هستند.
داشتن عزت نفس پایین:
افراد تنها معمولاً احساس غمگینی می کنند و از دنیای اطراف خود جدا می شوند. این می تواند منجر به شک و تردید به خود و دیدگاه منفی نسبت به ارزش خود شود.
احساس خستگی از فعالیتهای اجتماعی:
وقتی فردی به طور مزمن تنها است، حتی فکر کردن به معاشرت نیز میتواند دلهرهآور و خستهکننده باشد. این می تواند باعث شود بسیاری از افرادی که از تنهایی رنج می برند از موقعیت های اجتماعی دوری کنند و تنهایی آنها را بدتر کند.
احتکار:
انزوای اجتماعی می تواند احساس پوچی در افراد ایجاد کند. برخی از افرادی که به شدت تنها هستند ممکن است ندانند چگونه با تنهایی کنار بیایند، و این باعث می شود که مرتباً خرید کنند یا اقلامی را برای پر کردن جای خالی احتکار کنند.
“اگر علائم تنهایی را در خود یا عزیزان خود مشاهده کردید، مانند علائم افسردگی یا احساس انزوا، توصیه می کنیم با یک درمانگر مجاز تماس بگیرید. ارتباط جزء مهمی از سلامت روان ما است و احساس تنهایی مداوم می تواند ما را در معرض خطر ابتلا به برخی از شرایط سلامت روان قرار دهد. شما سزاوار حمایت هستید و سزاوار این هستید که با جامعه خود ارتباط برقرار کنید. بدانید که افرادی هستند که می خواهند از شما حمایت کنند.»
نحوه مقابله با تنهایی: 10 نکته
تنهایی می تواند بسیار مضر باشد، اما خوشبختانه راه های زیادی وجود دارد که می توانید یاد بگیرید که احساسات منفی خود را مدیریت کنید. کنار آمدن با تنهایی همیشه آسان نیست، اما نکات و راهکارهای زیر می تواند به شما کمک کند تا کمی بیشتر با دنیای اطراف خود ارتباط برقرار کنید.
1.با دوستان و خانواده ارتباط برقرار کنید
اگر اخیراً با تنهایی دست و پنجه نرم کرده اید، در تماس با افرادی که می دانید دوستشان دارند و به شما اهمیت می دهند، تردید نکنید. حتی اگر نمی توانید شخصاً با دوستان و خانواده خود وقت بگذرانید، می توانید از طریق تلفن با آنها ارتباط برقرار کنید. ممکن است عزیزان شما نیز مانند شما هوس تعامل اجتماعی داشته باشند.
2. مراقبت از خود را در اولویت قرار دهید
وقتی درگیر احساسات غمگینی و انزوا هستید، نادیده گرفتن نیازهای خود آسان است. با این حال، مراقبت از خود ضروری است. با خوردن یک رژیم غذایی مغذی، ورزش، مدیتیشن و خواب کافی هر شب مراقب خود باشید. وقتی احساس سلامتی و انرژی میکنید، ایجاد تغییرات مثبت در زندگیتان آسانتر است.
3. یک روال ایجاد کنید
اگر بیشتر وقت خود را تنها می گذرانید، ممکن است احساس کنید که هر روز یکسان است. یک برنامه ساده می تواند روزها را از تنهايي دور نگه دارد و به شما احساس هدفمندی بدهد. حتی می توانید فعالیت های اجتماعی مانند سفر به یک قهوه خانه محلی یا تماس تلفنی با یک دوست صمیمی را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
4.یک سرگرمی پیدا کنید
چه یک زبان جدید یاد بگیرید، چه با یک کتاب عالی بپیچید، یا شروع به باغبانی کنید، سرگرمیها میتوانند شما را درگیر خود نگه دارند و راههای جدیدی را برای ارتباط با دیگران و ایجاد روابط اجتماعی قوی در اختیار شما قرار دهند.
روابط اگر سرگرمی دارید که علاقه خود را به آن از دست داده اید، دوباره آن را انتخاب کنید. مطالعات نشان میدهد که شرکت در فعالیتهایی که از آن لذت میبرید، میتواند خلق و خوی شما را حتی زمانی که احساس میکنید درگیر هستید، بهبود بخشد.
وقتی با مشتریانی کار می کنم که علائم تنهایی و افسردگی را گزارش می کنند، تحقیقات نشان می دهد که انجام فعالیتی که از آن لذت می برید، حتی زمانی که تمایلی به انجام آن ندارید، می تواند در مدیریت افسردگی مفید باشد. این را فعال سازی رفتاری می نامند. اگر با این علائم دست و پنجه نرم می کنید، یک درمانگر متخصص در افسردگی می تواند از شما حمایت کند.
5.صحبت های کوچک را تمرین کنید
اگر منزوی هستید و نمی دانید چگونه با تنهایی کنار بیایید، سعی کنید با یک غریبه صحبت کنید. دفعه بعد که کاری را انجام می دهید یا در یک رویداد شرکت می کنید، با کسی که قبلاً هرگز ندیده اید صحبت های کوچکی انجام دهید. بله، این نوع مکالمات در ابتدا ممکن است دشوار باشد، اما با تمرین آسانتر میشود و میتواند تعامل اجتماعی را به شما بدهد.
6. نوشتن دفتر خاطرات را شروع کنید
هنگامی که احساس افسردگی یا تنهایی می کنید، تمرکز بر بخش های منفی زندگی شما می تواند وسوسه انگیز باشد. شما می توانید این افکار ناسالم و غیر مفید را با نگه داشتن یک دفترچه یادداشت بردارید که در آن خاطرات مثبت خود را ثبت کنید یا چیزهایی را که بخاطر آنها سپاسگزار هستید فهرست کنید. تحقیقات نشان می دهد که یادداشت روزانه برای سلامت روان می تواند بر احساسات شما تأثیر بگذارد و احساسات مثبت را فعال کند.
7. به یک باشگاه بپیوندید
اگر دایره اجتماعی شما بسیار کوچک است، ممکن است بخواهید به دنبال راه هایی برای گسترش آن باشید. باشگاه ها، کلاس ها و جوامع آنلاین راه هایی برای ملاقات با افراد جدید با علایق مشترک هستند. در حالی که قرار دادن خود در آنجا ممکن است در ابتدا احساس ناراحتی کند، ایجاد ارتباطات جدید می تواند زندگی شما را بهبود بخشد.
8.داوطلب شوید
نه تنها کار داوطلبانه فرصتی برای اجتماعی شدن است، بلکه راهی برای پس دادن به دیگران است. کار داوطلبانه می تواند حواس شما را از احساس غمگینی یا انزوا دور کند و به شما اجازه دهد بر نیازهای دیگران تمرکز کنید. متخصصان خاطرنشان می کنند که داوطلب شدن راهی اثبات شده برای کاهش قابل توجه احساس تنهایی مزمن و افسردگی است. وقتی برای کمک به دیگران کار میکنید، میتوانید این احساس را در شما ایجاد کند که تأثیر مثبتی بر دنیای اطراف خود دارید، که پاداش و نشاطبخش است.
9. لبخند بزنید
در شروع هر روز، در آینه به خودتان لبخند بزنید. اگرچه در ابتدا ممکن است احمقانه به نظر برسد، اما مطالعات نشان میدهد که لبخند زدن فوراً میتواند خلق و خوی شما را بالا ببرد. وقت گذاشتن برای لبخند زدن می تواند به شما کمک کند کمی کمتر احساس تنهایی کنید و انگیزه ایجاد کنید تا تغییرات مثبتی ایجاد کنید که زندگی شما را بهبود بخشد.
اگر نمی دانید چگونه به تنهایی با تنهایی کنار بیایید، یا اگر علائم تنهایی باعث ناراحتی قابل توجهی برای شما می شود، در تماس با یک متخصص تردید نکنید. تنهایی شدید و انزوای اجتماعی می تواند از علائم افسردگی باشد. یک درمانگر می تواند به شما کمک کند تا بفهمید چرا احساس تنهایی می کنید و به شما کمک کند یاد بگیرید که احساسات و اضطراب اجتماعی خود را مدیریت کرده و مدیریت کنید.
مقاله مرتبط: آشنايي و ازدواج با كسي كه مشكل ترس از رها شدن دارد. چه كنم؟
بخشی از کنار آمدن با تنهایی، توانایی شناسایی رفتارهای ناسالم و الگوهای فکری منفی است. در حالی که هیچ راهی برای پیشگیری کامل از تنهایی وجود ندارد، درمان می تواند اطمینان حاصل کند که می توانید به طور سالم و مثبت با دیگران ارتباط برقرار کنید.