رنج احساسي چيست و چه كنيم؟
تعداد زيادي از ما عادت داريم براي پنهان كردن رنج احساسي خود به دروغ لبخند بزنيم.

رنج  احساسي: چرا احساسات خود را از ديگران پنهان مي كنيم؟

لبخند زدن در محل كار تجربه مشترکی است که بسیاری معمولاً در حرفه خود احساس می کنند. مردم برای حفظ آرامش و اجتناب از ایجاد مشکلات شخصی برای دیگران، همیشه احساسات خود را می بلعند. این نوع کار، که رنج احساسي نامیده می شود، در صورت عدم توجه می تواند هزینه زیادی برای سلامت روان شما داشته باشد.

رنج احساسي چیست؟

رنج احساسي شکلی از تنظیم عاطفی است که از شما می‌خواهد احساسات خود را (خواه این یک احساس منفی یا حتی مثبت باشد) به خاطر دیگران سرکوب کنید. این اصطلاح همچنین می تواند به کارهای کوچک و بدون مزد اشاره کند که افراد برای راضی نگه داشتن دیگران انجام می دهند. با گذشت زمان، بلعیدن احساسات می تواند منجر به استرس، شادی و فرسودگی شغلی شود، به همین دلیل است که یافتن راه هایی برای کاهش بار ضروری است.

به خواندن ادامه دهید تا در مورد رنج احساسي ، از جمله انواعی که ممکن است تجربه کنید، مثال‌ها، و نحوه کنار آمدن در صورت مشکل، بیشتر بدانید.

در رنج احساسي شما احساس خود را پنهان مي كنيد.

انواع رنج احساسي

وقتی سؤالاتی مانند رنج احساسي می‌پرسید، مهم است که در نظر بگیرید که این اصطلاح از کجا منشأ گرفته است. جامعه شناسانی مانند دکتر آرلی هوچیلد رنج احساسي را به دو دسته اصلی تقسیم کرده اند: بازیگری سطحی و بازیگری عمیق.

رنج احساسي تقریباً در هر محیطی انجام می شود – کار، روابط عاشقانه، دوستی، زندگی خانوادگی و حتی آنلاین. با توجه به آن، به راحتی می توان فهمید که اگر در یک یا چند مورد از این حوزه ها با رنج احساسي روبه رو هستید، چقدر می تواند خسته کننده باشد.

بازیگری سطحی

بازیگری سطحی شامل پنهان کردن احساسات واقعی و تظاهر به اینکه احساس متفاوتی دارید. در حالی که نیازی به تغییر احساسات خود ندارد، اما از شما می‌خواهد که احساساتی را که انجام نمی‌دهید ارائه دهید

واقعا احساس مطالعات نشان می دهد که عمل سطحی می تواند منبع مهم استرس باشد. ممکن است این نوع رنج احساسي را در محل کار ببینید زیرا تنظیم عاطفی در آنجا بسیار رایج است.

“ممکن است چیزی شبیه به این باشد که یک رئیس از شما بخواهد با لبخند به هر مشتری خدمت کنید حتی اگر مشتری بی ادب باشد و سپس به خانه بروید.”

بازیگری عمیق

بازیگری عمیق یک فرآیند طولانی است که در آن افراد برای تغییر احساسات خود تلاش می کنند تا با انتظارات دیگران مطابقت داشته باشند. برای مثال، ممکن است شخصی مدیتیشن را تمرین کند تا در کار احساس شادی کند. در حالی که بازیگری عمیق نیاز به تلاش بیشتری نسبت به بازی سطحی دارد، تحقیقات نشان می دهد که بازی سطحی آسیب بیشتری را به همراه دارد.

«عمق بازی ممکن است ناشی از این باشد که شریک زندگی شما انتظار دارد که شما کسی باشید که می‌توانید مواد غذایی را تهیه کنید و قرار ملاقات با پزشک کودک و بازدید از دامپزشک را ترتیب دهید. همه اینها به تلاش های نامرئی منجر می شود که از نظر ذهنی خسته کننده هستند.”

نمونه هایی از رنج احساسي

در حالی که اصطلاح رنج احساسي در ابتدا برای اشاره به تعاملات در محل کار استفاده می شد. اکنون می توان از آن برای بحث در مورد طیف وسیع تری از رفتارها استفاده کرد. در نتیجه، می توانید نمونه های کار احساسی را در بسیاری از موقعیت ها پیدا کنید.

در محل کار

ممکن است از کارمندان خواسته شود که در تعامل با مشتری یا با همکاران رنج احساسي انجام دهند. نمونه های رایج عبارتند از:

به شما گفته می شود در حین کار لبخند بزنید یا رفتاری شاد از خود نشان دهید

صحبت نکردن و رفتار حرفه ای حتی زمانی که فردی بی ادب یا آزاردهنده است

جریمه شدن برای رفتار عاطفی، مانند گریه در محل کار

در روابط

در حالی که حرفه ای بودن معمولاً یک الزام در روابط شخصی نیست، افراد ممکن است همچنان احساس کنند که موظف هستند احساسات خود را سرکوب کنند. نمونه های رایج رنج احساسي در روابط عبارتند از:

برای جلوگیری از مشاجره احساسات خود را دفن کنید

احساس فشار برای حمایت از شریک زندگی خود، حتی زمانی که متقابل نیست

انجام وظایف بدون مزد و قدردانی نشده، مانند نظافت یا مراقبت از کودک، زمانی که شریک زندگی شما همین کار را انجام نمی دهد.

رنج احساسي بیش از حد می تواند یکی از شرکا را به فرسودگی عاطفی سوق دهد.

هزینه ذهنی کار عاطفی

رنج احساسي ممکن است نامرئی باشد، اما هنوز هم نوعی کار است. مدیریت احساسات و اصلاح رفتارتان به تلاش قابل توجهی نیاز دارد، به ویژه زمانی که برای مدت طولانی انجام شود. در نهایت می تواند منجر به فرسودگی شغلی شود، نوعی از خستگی عاطفی ناشی از استرس شدید.

فرسودگی از رایج‌ترین هزینه‌های ذهنی رنج احساسي است، زیرا تلاش‌های درگیر در رنج احساسي از نظر فکری، عاطفی و گاهی اوقات از نظر فیزیکی تخلیه می‌شوند. وقتی یک نفر به طور مداوم وظایف عاطفی کار را در محل کار یا در روابط شخصی مدیریت می کند، عواقب ذهنی دارد که اندازه گیری آن ممکن است سخت باشد تا زمانی که فرد از آن فاصله بگیرد و متوجه شود که هر روز چقدر از این وظایف اغلب نامرئی خسته شده است.

کار احساسی بیش از حد نیز می تواند منجر به موارد زیر شود:

ناهماهنگی شناختی:

وقتی افراد احساساتی را نشان می دهند که با احساسات واقعی آنها همخوانی ندارد، می تواند ناهماهنگی شناختی ایجاد کند. ناسازگاری های درونی می تواند سطح استرس را افزایش داده و باعث ناراحتی روانی شود. این احساسات عدم اصالت نیز می تواند به سندروم ایمپوستر کمک کند.

فرسودگی شغلی:

در محل کار، مطالعات نشان می دهد که رنج احساسيبر رضایت شغلی و رفاه کارکنان تأثیر منفی می گذارد. علاوه بر این، هنگامی که کارکنان علائم فرسودگی شغلی را تجربه می کنند، می تواند منجر به کاهش عملکرد شغلی نیز شود. برخی از تحقیقات حتی ارتباط بین بازیگری سطحی و جابجایی کارکنان را نشان می دهد.

سلامت جسمانی ضعیف:

رنج احساسي عوارض روانی دارد و استرس پنهان کردن احساسات می تواند بر سلامت جسمانی شما نیز تأثیر بگذارد. ما می دانیم که رنج احساسي می تواند خطر عوارض سلامتی مانند فشار خون بالا و بیماری قلبی را افزایش دهد. به همین دلیل است که مردم باید راه های سالمی برای مقابله با استرسی که رنج احساسيمی تواند ایجاد کند پیدا کنند.

نحوه برخورد با رنج احساسي

کار احساسی می تواند خسته کننده باشد، اما راه های مختلفی برای مقابله با این شکل پنهان استرس وجود دارد. در حالی که همیشه نمی‌توانید احساسات واقعی خود را بیان کنید، استراتژی‌های صحیح می‌توانند عوارض رنج احساسي بر رفاه شما را کاهش دهند.

1.مرزهای احساسی را تعیین کنید

احساس فشار برای رفتار به شیوه ای خاص می تواند باعث شود که احساس کنید کنترلی بر زندگی خود ندارید. تعیین مرزهای سالم می تواند به شما کمک کند تا حس کنترل را دوباره به دست آورید و از فرسودگی شغلی جلوگیری کنید. جسور باشید، به کارهایی که برایشان وقت ندارید نه بگویید، یا زمانی که احساس ناراحتی می کنید صحبت کنید.

2. ذهن آگاهی را امتحان کنید

مراقبه ذهن آگاهی می تواند شما را نسبت به احساسات خود آگاه تر کند، حتی زمانی که نمی توانید آنها را آشکارا بیان کنید. همچنین می تواند به شما در بهبود مهارت های تنظیم عاطفی کمک کند، که می تواند فشار رنج احساسي را قابل کنترل تر کند. راه های زیادی برای گنجاندن تمرین های ذهن آگاهی در زندگی روزمره شما وجود دارد.

3.خروجی های سالم پیدا کنید

جمع کردن احساساتتان باعث از بین رفتن آنها نمی شود. سرکوب احساسات می تواند استرس فیزیکی را بر بدن شما وارد کند. به جای پنهان کردن احساسات خود، راه های سالمی برای پردازش و ابراز آنها پیدا کنید. فرقی نمی‌کند که برای یک دوست مورد اعتماد خود صحبت کنید، در یک دفتر بنویسید، یا از ورزش برای کاهش استرس استفاده کنید، یافتن راه‌هایی برای آزاد کردن احساساتتان مهم است.

4.مراقبت از خود را تمرین کنید

حتی اگر رنج احساسي دیده نمی شود، تلاش زیادی می طلبد و مراقبت از خود مهم است. وقتی درگیر فعالیت های استرس زا هستید، مراقب خود باشید. زمانی را برای استراحت اختصاص دهید و زمانی که احساس خستگی می کنید به خود فرصتی برای بهبودی بدهید.

5.استراحت کنید

اگر کار احساسی بیش از حد شروع شده است، بد نیست به خودتان استراحت بدهید. یک استراحت کوتاه می تواند به شما کمک کند پس از یک تجربه تخلیه، دوباره شارژ شوید. مطالعات نشان می دهد که استراحت در طول روز می تواند استرس را کاهش دهد و بهره وری را افزایش دهد.

“تشخیص عوارض رنج احساسي اولین گام است، زیرا بسیاری از مردم پذیرفته اند “این طور است.” پشتیبانی پیدا کنید تا در مورد چگونگی تأثیر آن بر زندگی شما صحبت کنید. این می تواند یک دوست قابل اعتماد، یک گروه مادران، یک گروه از همکاران یا یک درمانگر مجاز باشد. شروع به ایجاد تغییرات کوچک برای کاهش رنج احساسي که انجام می‌دهید می‌تواند تا حد زیادی به کاهش خستگی و استرس کمک کند.

مقاله مرتبط: چگونه با تنهایی کنار بیاییم

در حالی که رنج احساسي در برخی محیط‌ها ضروری است، مدیریت آن همچنان می‌تواند چالش برانگیز باشد. زمانی که احساس می کنید موظف هستید وظایف خاصی را انجام دهید یا به روش خاصی رفتار کنید، بیان احساسات واقعی خود دشوار است. با کمک درمان آنلاین می توانید یاد بگیرید که رنج احساسي را به طور سالم مدیریت کنید، از حمایت عاطفی کافی برخوردار شوید و مدیریت بهتر احساسات را بیاموزید.

درمانگر شما می تواند به سوالاتی در مورد رنج احساسي پاسخ دهد و به شما کمک کند تا بفهمید که این فرآیند چگونه بر زندگی روزمره شما تأثیر می گذارد. اگر رنج احساسي شما را خسته کرد، از درخواست کمک نترسید.

مطلب پیشنهادی

ددي ايشو

“آیا من مشکل بابا (ددي ايشو) دارم؟” تراپيست جواب مي دهد

ددي ايشو مدت‌هاست که موضوع گفتگو در مورد توضیحات کامل برای مشکلات رابطه، مشکلات عزت …

اهداف ازدواج

اهداف رابطه برای قوی تر کردن ازدواج

شاید به دنبال گره زدن هدف به ازدواج هستید. یا شاید به این فکر می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *