اختلال تحريك نشدن جنسي زن در ازدواج
تحريك نشدن جنسي زن در ازدواج مي تواند به مرور باعث سردي و جدايي زوج ها شود.

اختلال تحريك نشدن جنسی در زنان: تعریف، علائم، علل، درمان

در حالی که بسیاری از زنان اغلب متوجه می شوند که 100٪ مواقع با فعالیت جنسی تحريك نمی شوند، اختلال تحريك جنسی به مشكل شدیدتری از تحريك اشاره دارد. اختلال تحريك جنسی زنان (که گاهی اوقات اختلال علاقه جنسی نامیده می شود) زمانی است که یک زن هیچ علاقه ای به رابطه جنسی ندارد یا به طور قابل توجهی کاهش یافته است. در نتیجه، پاسخ به تحریک جنسی بسیار دشوار می شود.

اختلال تحريك جنسی زنان به درجات مختلفی افراد مختلف را تحت تأثیر قرار می دهد و همچنین می تواند به دلیل عوامل مختلفی رخ دهد. این عوامل عبارتند از داروها، سن، تجربیات منفی، بیماری مزمن و حتی نوسانات طبیعی هورمون.

اگر احساس می کنید که چیز زیادی در این مورد نشنیده اید، درست می گویید. این موضوع برای مدت طولانی مورد مطالعه قرار نگرفته است.

تحريك نشدن زن يك مشكل بزرگ در ازدواج است.

در کتاب راهنمای اختلالات جنسی، نویسندگان خاطرنشان می کنند که تحقیقات زیادی در مورد اختلال تحريك جنسی زنان در عصر حاضر انجام می شود، عمدتاً به این دلیل که مسائل جنسی زنان در طول تاریخ به کناری گذاشته شده است. با این حال، این کتاب همچنین خاطرنشان می‌کند که تحقیقات در این زمینه کندتر بوده است، زیرا بسیاری از فرهنگ‌ها صحبت در مورد جنسیت و تمایلات جنسی را به‌ویژه برای زنان تابو می‌دانند.

در زیر، نحوه تشخیص علائم را توضیح خواهیم داد تا بتوانید بهتر متوجه شوید که چه زمانی زمان درخواست کمک است. ما همچنین در مورد نحوه تشخیص، روش های مختلف درمان و حتی بهترین راه های مقابله با این اختلال در زندگی روزمره صحبت خواهیم کرد.

  علائم و نشانه های اختلال تحريك جنسی زنان

در زیر سه دسته از  مشكلات تحريك آورده شده است. آنها بر اساس مطالعات بالینی هستند و متخصصان از آنها برای تعیین اینکه آیا فردی دارای اختلال تحریک جنسی زنانه است استفاده می کنند:

موضوعی:

این زمانی است که زنان حتی پس از تحریک دستگاه تناسلی یا غیر تناسلی احساس تحريك نمی کنند. در این دسته، پاسخ تناسلی فیزیکی وجود دارد. با این حال، هیچ تحريك ذهنی وجود ندارد.

دستگاه تناسلی:

این دسته علیرغم نامش به این معنی است که فرد به دلیل تحریک فیزیکی دستگاه تناسلی نمی تواند تحريك شود. در عوض، تحريك در پاسخ به تحریک غیر تناسلی، مانند تماشای یک ویدیو، رخ می دهد. این بیشتر برای زنانی است که یائسگی را پشت سر گذاشته اند و معمولاً به دلیل کاهش حساسیت دستگاه تناسلی است.

ترکیبی:

 در صورت وجود هر دو دسته فوق، نه تحریک ذهنی و نه فیزیکی منجر به تحريك نمی شود.

تشخیص اختلال تحريك جنسی زنان

به گفته پزشکان، در صورت عدم وجود یا کاهش شدید بیش از سه مورد زیر، باید به دنبال مراقبت های پزشکی باشید:

علاقه به فعالیت جنسی

تخیلات یا افکار جنسی یا شهوانی

شروع فعالیت جنسی و پاسخگویی به شروع شریک زندگی

هیجان یا لذت در طول ≥ 75 درصد فعالیت جنسی

علاقه یا تحريك در پاسخ به محرک های وابسته به عشق شهوانی درونی یا بیرونی جنسی (مثلاً نوشتاری، کلامی، دیداری)

احساسات تناسلی یا غیر تناسلی در طول بیش از 75 درصد فعالیت جنسی

  چه چیزی باعث اختلال تحريك جنسی زنان می شود؟

تحقیقات پزشکی نشان داده است که اختلال تحريك جنسی اغلب می‌تواند به دلیل تغییرات در هورمون‌ها باشد. اگر باردار هستید، پس از زایمان، یائسه می‌شوید یا نزدیک می‌شوید، یا در حال حاضر در دوره قاعدگی یا نزدیک به آن هستید، به‌خاطر داشتن این نکته مهم است.

سایر عوامل فیزیکی می تواند شامل تغییرات در سطح هورمون های جنسی باشد که اغلب با افزایش سن رخ می دهد. علاوه بر این، برخی از داروهای تجویزی می توانند به اختلال تحريك جنسی کمک کنند. به عنوان مثال، مسدود کننده های بتا یا داروهای ضد افسردگی انتخابی مهارکننده بازجذب سروتونین (SSRIs) معمولاً می توانند عوارض جانبی جنسی ایجاد کنند.

بیماری‌های مزمن مانند دیابت و مولتیپل اسکلروزیس می‌توانند باعث آسیب به اعصاب اتونوم یا جسمی شوند. این می تواند منجر به از دست دادن یا کاهش حس اطراف دستگاه تناسلی شود.

اختلال تحريك جنسی نیز می‌تواند ناشی از عوامل روان‌شناختی مانند افسردگی، اضطراب، استرس، اعتماد به نفس پایین یا تصویر منفی بدن باشد. علاوه بر این، تجربیات جنسی منفی یا بی پاداش گذشته نیز می تواند باعث آن شود.

در همه این موارد، ارتباط با شرکای جنسی شما بسیار مهم است و عدم وجود آن در واقع می تواند به اختلال تحريك جنسی کمک کند.

درمان اختلال تحريك جنسی زنان

پزشکان دریافته‌اند که ترکیبی از درمان‌ها برای کمک به افراد مبتلا به اختلال تحريك جنسی بهترین کار را دارد. سه نوع رایج درمان عبارتند از:

آشنايي:

با بدن خود و عملکردهای آن آشنا شوید. این همچنین ممکن است بر تحریک غیر تناسلی تمرکز کند، مانند اهمیت ایجاد اعتماد با شریک زندگی خود.

درمان‌های روان‌شناختی:

اینجاست که روان‌درمانی‌ها (همچنین به عنوان گفتار درمانی شناخته می‌شود) مانند درمان شناختی رفتاری (همچنین به عنوان گفتار درمانی شناخته می‌شود) وارد می‌شود. شناخت الگوهای مضر تفکر که ممکن است تجربه تحريك را دشوارتر کند، مهم است. یک درمانگر جنسی که بتواند با شما و همسرتان کار کند نیز در اینجا مفید خواهد بود.

درمان هورمونی:

 درمان اختلال تحريك جنسی زنان اغلب از رسیدگی به مسائل پزشکی اساسی یا تغییرات هورمونی سود می برد. گاهی اوقات افراد سطح استروژن یا تستوسترون پایینی دارند که می تواند به کاهش تحريك و حتی میل جنسی کمک کند.

همچنین توجه به این نکته ضروری است که اگر در حین مقاربت احساس درد می کنید، باید برای ارزیابی به متخصص زنان مراجعه کنید.

مقابله با اختلال تحريك جنسی

در حالی که روش‌های درمانی، داروها و راه‌های آموزشی وجود دارد که می‌توانید برای درمان از آنها استفاده کنید، ایجاد و حفظ یک خط ارتباط باز با شریک زندگی‌تان نیز بسیار مهم است. یک رابطه سالم و فهمیده عامل اصلی کار بر روی تجربیات جنسی خواهد بود.

تحقیقات نشان داده است که انگیزه جلب رضایت شریک زندگی، پیامدهای مثبت برای برخوردهای جنسی را افزایش داده است. این یکی دیگر از دلایلی است که ممکن است مفید باشد که به دنبال یک درمانگر جنسی باشید که با شما و شریک زندگیتان برای ایجاد و رسیدن به اهداف مشترک همکاری می کند.

مقاله مرتبط: اثرات سرکوب جنسي خودتان در ازدواج

یادت باشه

مواجهه با اختلال تحريك جنسی زنان می‌تواند گاهی دلسردکننده و به ظاهر ناامیدکننده باشد، اما لطفاً تا زمانی که برنامه درمانی مناسب خود را پیدا کنید، با پزشکان و درمانگران کار کنید. همیشه مطمئن شوید که از خوشبختی خود دفاع می کنید و مطمئن شوید که شریک زندگی شما نیز می خواهد از شادی شما حمایت کند.

در حالی که استفاده از ترکیبی از درمان، دارو، و درمان های مبتنی بر آموزش ممکن است دلهره آور به نظر برسد، سعی کنید به یاد داشته باشید که شادی و رضایت شما ارزش آن را دارد.

مطلب پیشنهادی

ايجاد مرزهای عاطفی در ازدواج

چگونه در ازدواج خود مرزهای عاطفی ایجاد کنید

مرزهای عاطفی محدودیت هایی هستند که شما برای انرژی و احساساتی که در یک رابطه …

باج‌گیری عاطفي

چگونه باج گیری عاطفی را بشناسیم و از خود محافظت کنیم

همه ما آن یک نفر را در زندگی خود داریم که همه دکمه های ما …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *