مشكل اعتماد در رابطه
اكثر مردم گاهي در رابطه هايشان دچار مشكل عدم اعتماد مي شوند.

چگونه مشکلات اعتماد را در یک رابطه حل کنیم

اعتماد یک مسئله در جامعه ماست. بر اساس گزارش مرکز تحقیقاتی پیو، نزدیک به 71 درصد از مردم معتقدند که امروزه مردم نسبت به دو دهه قبل اعتماد بین فردی کمتری به یکدیگر دارند. این برای روابط بین فردی چه معنایی دارد؟ متأسفانه، اعتماد در آنجا نیز می تواند مشکل ساز باشد.

دانستن نحوه برخورد با مسائل اعتماد در یک رابطه، یا حتی نحوه بازسازی اعتماد در یک رابطه جدید یا یک رابطه قدیمی، می تواند چالش برانگیز باشد. چه شما کسی باشید که مشکلات مربوط به اين موضوع را دارید و چه با شریکی که این مشکلات را دارد، باید یاد بگیرید که اگر عدم اعتماد مانع پیشرفت در رابطه شما می شود چگونه با آن برخورد کنید.

عدم توانایی اعتماد به شریک زندگي خود – یا داشتن رابطه با کسی که به شما اعتماد ندارد – می تواند طاقت فرسا، آزاردهنده و طاقت فرسا باشد. این می تواند باعث تنش، خراب کردن اوقات خوب و ایجاد یک حس کلی اضطراب در رابطه شود.

«اعتماد این باور است که می توان برای انجام یا گفتن چیزی که مورد توافق قرار گرفته است به کسی اعتماد کرد. مسائل مربوط به اعتماد عبارت است از ناتوانی در باور اینکه فرد می تواند به شخص دیگری (دوست، عاشقانه، خانواده و غیره) تکیه کند. بدون اعتماد، هیچ رابطه ای پایدار نیست.»

مشکل اساسی اغلب بی اعتمادی ناشی از تجربیات گذشته یا روابط گذشته است که ممکن است باعث ایجاد احساسات منفی مانند شک و ناامنی شود.

داشتن مشكل اعتماد در رابطه مي تواند رابطه را بسيار سخت كند.

بیشتر بدانید

غلبه بر برخی از مسائل اعتماد می تواند آسان تر از سایرین باشد، اما صرف نظر از اینکه با چه چیزی سر و کار دارید، دانستن نشانه ها و علل آن می تواند به شما کمک کند تا درک بهتری از نحوه رفع مشکلات اعتماد در یک رابطه داشته باشید. درباره اینکه چگونه می توانید بر مشکلات اعتماد غلبه کنید و اینکه آیا مشاوره آنلاین رابطه ممکن است بهترین گزینه برای شما و شریک زندگیتان باشد، بیشتر بیاموزید. از این گذشته، یک رابطه قابل اعتماد برای رابطه آینده ای که می خواهید با معشوق خود بسازید بسیار مهم است.

مسائل رایج اعتماد در یک رابطه چیست؟

مسائل مربوط به اعتماد انواع و سطوح مختلفی دارد. برخی از آنها شایع تر از دیگران هستند.

حسادت:

 حسادت می تواند مشکلات بزرگتری در رابطه ایجاد کند. اگر یک نفر حسود باشد، ممکن است احساس کند که همیشه باید بداند شریک زندگی او کجاست. یا بدتر از آن، آنها ممکن است نخواهند هرگز بدون شریک زندگی خود باشند. آنها ممکن است از طرف اشخاص ثالث احساس خطر کنند و تمایل به خفه کردن، سلطه جو، کنترل، مالکیت داشته باشند و اغلب به راحتی عصبانی می شوند.

پیستانتروفوبیا:

پیستانتروفوبیا ترس از اعتماد به دیگران است. در شراکت های عاشقانه رایج تر است و می تواند منجر به ترس بیش از حد و معمولاً غیرمنطقی در مورد شریک زندگی خود یا در مورد موقعیت یا فعالیت خاصی شود. ذکر این نکته مهم است که پیستانتروفوبیا فرآیند تفکر منطقی را درگیر نمی کند. کسانی که آن را تجربه می کنند احتمالاً هرگز واقعاً با هیچ یک از خطرات یا تهدیدهایی که از آنها می ترسند مواجه نشده اند، اما درک آنها آنقدر واقعی است که ممکن است از طریق اجتناب یا فاصله گرفتن با آن کنار بیایند.

«انتخاب کننده شریک» شکسته:

 انتخاب کننده شریک شکسته منجر به کسی می شود که به خودش اعتماد ندارد. عدم اعتماد واقعاً ربطی به شریک زندگی آنها ندارد. با این حال، هنوز هم می تواند آسیب زیادی به رابطه وارد کند. اگر شریک زندگی شما از این نوع افراد است، باید با او کنار بیایید که هرگز از رابطه خود راضی نباشید. آن‌ها به انتخاب‌های خود اعتماد ندارند. آنها همیشه از خود می پرسند که آیا چیزی بهتر در گوشه و کنار است

اشتباه بیشتر از درست:

افرادی که مسائل را اینگونه می بینند، روی یافتن هر چیزی که در شریک زندگی یا رابطه آنها “اشتباه” است تمرکز می کنند. آنها بیش از حد انتقادی هستند و به طور مداوم شریک زندگی خود را جدا می کنند یا دلایلی را پیدا می کنند که چرا این رابطه مناسب نیست و هرگز موفق نخواهد شد. آنها حتی نیازی به اشتباه خاصی ندارند. آنها اغلب فقط یک حس عمومی از بی اعتمادی دارند که به دلایل واضح می تواند مشکل ساز باشد.

11 نشانه که شما مشکلات اعتماد دارید

آیا نمی دانید که آیا در یک رابطه با مشکلات اعتماد دارید؟ اول از همه، اگر در مورد آن متعجب هستید، این احتمال وجود دارد که چیزی داشته باشید که ارزش کار کردن را داشته باشد. رفتارهای متعددی وجود دارد که می تواند نشان دهد که ممکن است با یک مشکل مربوط به اين موضوع سر و کار داشته باشید.

شما فرض می کنید که شریک زندگی شما سعی دارد به شما صدمه بزند

اگر مشکل اعتماد دارید، ممکن است تمایل داشته باشید که دیگران از عمد کارهایی را انجام دهند تا به شما صدمه بزنند. ممکن است احساس کنید که پذیرفتن تعریف و تمجیدها سخت است

حرکات، یا حتی فقط عشق. باور اینکه شریک زندگی شما به جای داشتن انگیزه پنهانی، کارهایی را از روی عشق واقعی برای شما انجام می دهد، برای شما سخت است.

تمایل دارید از تعهد اجتناب کنید

افرادی که در روابط خود مشکل اعتماد دارند ممکن است برای تعهد به شریک زندگی خود مشکل داشته باشند. ترس شدید شما از باز شدن با دیگران می تواند شما را به خصوص در روابط بازدارد. شما از آسیب پذیری باز بودن می ترسید و حتی ممکن است واقعاً باور داشته باشید که یک رابطه قابل اعتماد یا عمیق امکان پذیر نیست.

شما خود را از دیگران جدا می کنید

گاهی اوقات مسائل مربوط به اعتماد می تواند به یک فوبیای شدید در مورد تعهد تبدیل شود که ممکن است حتی با کوچکترین احساس نارضایتی یا مشکل در یک رابطه هوس کنید. اگر فکر می کنید نمی توانید به شریک خود اعتماد کنید، تعامل با آنها در سطح عمیق تر می تواند دشوارتر شود. علاوه بر این، ایجاد و پرورش روابط جدید می تواند بسیار طاقت فرسا باشد و ممکن است شروع به اجتناب از آن کنید.

شما با شریک زندگی خود دعوا می کنید

احساس اینکه نمی توانید به شریک زندگی خود اعتماد کنید ممکن است باعث ایجاد آشفتگی عمدی در رابطه خود شوید. گاهی اوقات حتی ممکن است متوجه شوید که در حال دعوا یا مشاجره بر سر چیزهای احمقانه و کوچک هستید. مسائل مربوط بهاين موضوع تا زمانی که به چیزهای بسیار بزرگتر و اغلب نامرتبط که می توانند تأثیر منفی بر رابطه شما بگذارند، آشکار شوند.

تو رازدار هستی

غیر معمول نیست که افرادی که مشکلات اعتماد دارند خودشان رازدار باشند. دلیل اصلی در اینجا این است که نمی خواهید به خاطر ترس از اینکه اگر خود واقعی خود را نشان دهید مورد قبول یا دوست داشته نشوید، خود را باز کنید و آسیب پذیر باشید. ترس از طرد شدن در نهایت می‌تواند باعث شود که همیشه تلاش کنید و در تلاش برای جلوگیری از دور انداختن توسط شریکی که تایید نمی‌کنید، کامل باشید.

شما این باور ذاتی دارید که شریک زندگیتان سعی دارد به شما صدمه بزند یا شما را فریب دهد

مسائل مربوط به اعتماد می تواند به این باور منجر شود که کسی در زندگی شما، بله، حتی شریک زندگی شما، می خواهد به شما صدمه بزند. بسته به علت اصلی تردید شما در مورد اين موضوع ممکن است خود را متقاعد کنید که لیاقت عشق را ندارید، بنابراین ممکن است باور کنید که مطمئناً شریک زندگی شما در مقطعی حاضر است شما را آزار دهد یا فریب دهد.

شما تمایلی به باز کردن صحبت با شریک زندگی خود ندارید

اگر مشکل اعتماد دارید، ممکن است برایتان سخت باشد که با دیگران صحبت کنید. هنگامی که در یک رابطه عاشقانه هستید، این می تواند باعث خشم شود. ترس از اینکه طرد شوید یا ایده ها و نظرات شما ارزش قائل نشوند، می تواند باعث شود که با شریک زندگی خود باز و صادق باشید.

احساس محافظت بیش از حد می کنید

ممکن است برای افرادی که مشکلات اعتماد دارند احساس کنند که نیاز به محافظت بیش از حد دارند، معمول است. این می تواند نیازی برای محافظت از خود یا کسانی باشد که به آنها نزدیک هستید. تمایل به تصور بدترین نتیجه ممکن، یا حالت تدافعی نسبت به افرادی که به آنها اهمیت می دهید، می تواند محصول جانبی ناتوانی شما در اين موضوع باشد. تفکر فاجعه آمیز می تواند نقش مهمی در احساس محافظت بیش از حد داشته باشد.

شما با صمیمیت مشکل دارید

منطقی است که اعتماد می تواند بر میزان صمیمیت شما با همسرتان تأثیر بگذارد. فقدان اعتماد و ترس از صمیمیت می تواند منجر به این احساس شود که نمی توانید با افراد زندگی خود ارتباط برقرار کنید. اگر سطح صمیمیت شما تحت تأثیر مسائل مربوط به اعتماد در رابطه باشد، می تواند در سایر زمینه های رابطه نیز مشکلاتی ایجاد کند.

شما روابط دراماتیکی دارید

وقتی در یک رابطه فقدان اعتماد وجود داشته باشد، می تواند باعث ایجاد تعاملات بسیار ناپایدار بین دو نفر شود. اگر تمایل به داشتن روابط بسیار دراماتیک و سخت دارید و با شریک زندگی خود زیاد دعوا می کنید، ممکن است به دلیل مشکلات اعتماد شما باشد.

در لحظات صمیمی با شریک زندگی خود احساس وحشت می کنید

صمیمی بودن، طبق تعریف، به این معنی است که شما در یک رابطه شخصی نزدیکی شدید با شخص دیگری را تجربه می کنید. اگر نمی توانید به آن شخص اعتماد کنید، داشتن تعاملات صمیمی می تواند منجر به احساس آسیب پذیری شود که می تواند باعث فشار شدید شما شود. اگر به حدی رسیده است که در هنگام صمیمیت احساس وحشت می کنید، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که ببینید چرا با شریک زندگی خود احساس ناامنی می کنید.

علل رایج مسائل مربوط به اعتماد

مشکلات اعتماد می تواند ناشی از تجربیات یا چیزهای مختلف در زندگی باشد. بخشی از دانستن نحوه برخورد با مسائل مربوط به اعتماد در یک رابطه، درک این موضوع است که چرا شما در وهله اول این مشکلات را دارید.

تجربیات و آسیب های دوران کودکی

تجربیات آسیب زا در دوران کودکی می تواند منجر به مشکلات اعتماد در طول زندگی شما شود. اگر در کودکی مورد آزار و اذیت قرار گرفته اید، مورد بی توجهی قرار گرفته اید، یا به طور کلی با شما بدرفتاری می شود، ممکن است متوجه شوید که حتی زمانی که بالغ شده اید، در اعتماد به افراد مشکل دارید.

طرد اجتماعی

افرادی که انزوای اجتماعی یا طرد شدن را تجربه می کنند ممکن است شروع به ساختن دیواری به عنوان وسیله ای برای حفظ خود کنند. به خصوص اگر قلدری در میان باشد، ممکن است در برخی مواقع یاد گرفته باشید که از ترس آسیب دیدن به دیگران اعتماد نکنید. در هر مدت زمان، این طرد شدن و درد می تواند منجر به مشکلات عزت نفس شود که نقش مهمی در اعتماد شما به مردم دارد.

تروما

حمله، سوء استفاده یا هر رویداد آسیب زا در زندگی می تواند بر نحوه تعامل و اعتماد شما با دیگران تأثیر بگذارد. رویدادهای آسیب زا مانند موارد زیر می توانند تأثیر قابل توجهی بر توانایی شما در اعتماد داشته باشند:

بیماری جدی

تصادف شدید

غم از دست دادن یکی از اعضای خانواده یا دوست

آسیب یا سرقت اموال شخصی

خیانت

آزار جسمی

تجاوز جنسی

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

افرادی که مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) هستند، یک رویداد آسیب زا در زندگی خود تجربه کرده اند و به احتمال زیاد از خطر درک شده در آینده می ترسند. نتیجه این ممکن است ترس از اعتماد به دیگران یا اجازه دادن به آنها برای نزدیک شدن بیش از حد به شما باشد.

اگر دچار PTSD هستید، غیرمعمول نیست که آسیبی را که بارها و بارها در مغز خود تجربه کرده اید دوباره تجربه کنید. این می‌تواند باعث ایجاد اضطراب شود که می‌تواند منجر به تمایل به انزوا و عدم تعامل با دیگران شود. همه این موارد در کنار هم می تواند در تردید شما برای اعتماد نقش داشته باشد.

شرایط سلامت روان

برخی از شرایط یا علائم سلامت روان گاهی اوقات می تواند منجر به مشکلات اعتماد در یک رابطه شود. چند مورد رایج عبارتند از:

اختلالات سازگاری

اضطراب

مسائل پیوست

هذیان یا توهم

افسردگی

ترس از رها شدن

پارانویا

استرس پس از سانحه

روان‌گسیختگی

چگونه از طریق مسائل اعتماد در یک رابطه کار کنیم

اگرچه مسائل مربوط به اعتماد می تواند کار را دشوار کند، اما کمی خبر خوب وجود دارد. اگر به دنبال نکاتی در مورد نحوه برخورد با مسائل اعتماد در یک رابطه هستید، بدانید که می توانید کمک بگیرید. ایده‌های زیر راه‌هایی هستند که می‌توانید مسائل مربوط به اعتماد خود را حل کنید و شروع به بهبود کنید، بنابراین می‌توانید روابط سالم، شاد و صادقانه‌ای ایجاد کنید که در آن بتوانید به شریک زندگی خود اعتماد کنید.

1. شروع به تمرکز بر کشف خود کنید

هر زمانی که در تلاش برای بهبود یا رشد هستید، خودیابی مفید است. درک منبع یا ریشه چرایی مشکلات اعتماد، مرحله 1 این فرآیند است. تنها با دانستن اینکه چرا اینگونه رفتار می کنید، می توانید واکنش های خود را نسبت به موقعیت ها تغییر دهید و زندگی سالم تر و سازنده تر را شروع کنید.

2. درد خود را پردازش کنید

هنگامی که ریشه مسائل خود را درک کردید، می توانید درد ناشی از آنها را پردازش کنید. چه ناتوانی شما در اعتماد ناشی از آسیب، خیانت، سوء استفاده یا چیز دیگری در گذشته شما باشد، تصدیق این تجربه کلیدی برای ادامه دادن به آن است.

3. یاد بگیرید که با خطرات خوب باشید

وقتی از اعتماد می ترسیم، ممکن است در ریسک کردن مردد باشیم. ریسک گریزی در برخی موارد سالم است، اما زمانی که مانع از رشد شما در یک رابطه شود، می تواند مشکل ساز شود. اگر هستید

به دنبال ایده های مشخص در مورد چگونگی رفع مشکلات اعتماد در یک رابطه، تمرکز بر توانایی ریسک کردن می تواند بخش بزرگی از این فرآیند باشد.

هر زمان که به کسی اعتماد کنید، خطر آسیب دیدن وجود دارد. برای داشتن یک رابطه سالم، باید آن ایده را درک کنید و با آن راحت باشید. این دو دست به دست هم می دهند، بنابراین اگر روی ریسک کردن خوب تمرکز می کنید، ممکن است بتوانید هر روز بیشتر و بیشتر به شریک زندگی خود اعتماد کنید.

مقاله مرتبط: رابطه یک طرفه: علائم، علل و نحوه رفع آن

4. روی ارتباط با شریک زندگی خود کار کنید

ارتباط در هر رابطه ای ضروری است. هنگامی که مسائل مربوط به اعتماد مطرح می شود، توانایی ایجاد مهارت های ارتباطی سالم با شریک زندگی خود یکی از راه هایی است که می توانید در ایجاد اعتماد کار کنید. اگر شریک زندگی شما بداند و بفهمد که مرزهای شما چیست (چون شما توانسته اید به اندازه کافی آنها را بیان کنید)، آنها می توانند به آنها احترام بگذارند. این می تواند به شما کمک کند تا بیشتر اعتماد کنید.

“ارتباطات واضح و تعیین مرزهای ملموس برای بازسازی اعتماد و رفع مشکلاتی که به طور اجتناب ناپذیری در مسیر همکاری با یکدیگر با وجود مسائل مربوط به اعتماد اتفاق می افتد، مهم است.”

5. بدانید چه زمانی به کمک نیاز دارید

گاهی اوقات علیرغم بهترین تلاش ما، کار ما برای بهبود مسائل اعتماد در یک رابطه ممکن است به بن بست برسد. اگر به موانعی برخورد کرده اید و به کمک نیاز دارید، از دریافت آن نترسید. اگر بتوانید یک درمانگر واجد شرایط و خوب یا متخصص بهداشت روانی را بیابید و با آن کار کنید، می‌توانید گام‌هایی را در جهت بهبود مسائل اعتماد خود بردارید.

مطلب پیشنهادی

ددي ايشو

“آیا من مشکل بابا (ددي ايشو) دارم؟” تراپيست جواب مي دهد

ددي ايشو مدت‌هاست که موضوع گفتگو در مورد توضیحات کامل برای مشکلات رابطه، مشکلات عزت …

اهداف ازدواج

اهداف رابطه برای قوی تر کردن ازدواج

شاید به دنبال گره زدن هدف به ازدواج هستید. یا شاید به این فکر می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *